неділя, 28 вересня 2014 02:26

Росія оголосила терористами прихильників "федерализації Кубані"

Росія оголосила терористами прихильників "федерализації Кубані"
Фото: sockraina.com

Прихильники "федералізації Кубані" Дар'я Полюдова, Петро Любченко та В'ячеслав Мартинов внесені до Федерального списку екстремістів і терористів Росфінмоніторінга.

Про це повідомляє сайт проекту "ОВД-Інфо", який займається допомогою затриманим на акціях.

Згідно з повідомленням, Полюдова в даний час знаходиться в СІЗО в Краснодарі, її заарештували в кінці серпня.

Вона займалася організацією "маршу за федералізацію Кубані", запланованого на 17 серпня. Незадовго до цього дня активістку затримали за підозрою в дрібному хуліганстві і призначили їй покарання у вигляді адміністративного арешту. Після відбуття покарання Полюдова не вийшла з СІЗО.

Пізніше стало відомо, що проти активістки порушили кримінальні справи за двома пунктами статті 280 КК РФ - "публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності, здійснені в мережі Інтернет" та "публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, вчинені з використанням мережі Інтернет".

Любченко і Мартинов наразі перебувають в Україні. Як повідомив Любченко, близько тижня тому його карта "Ощадбанку" і рахунок на "Яндекс.Грошах" були заблоковані.

Внесення до Федерального списку остаточно підтвердило, що Любченко і Мартинов - це ті самі фігуранти нової кримінальної справи проти" кубанських сепаратистів ", порушеної 10 вересня слідчим відділом краснодарського УФСБ", - зазначає сайт проекту.

Тоді у відомстві розповіли, що під слідством перебувають двоє жителів Краснодара, проте не уточнили їх імена і правовий статус. Також прокуратура краю подала запит про блокування виявленої "сепаратистської" інформації.

Зараз ви читаєте новину «Росія оголосила терористами прихильників "федерализації Кубані"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути