Ексклюзиви
понеділок, 24 червня 2024 07:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія намагається зірвати другий Саміт миру - ЦПД

Росія намагається зірвати другий Саміт миру - ЦПД
На Близькому сході та в Азії РФ через свої ресурси просуває китайський "мирний" план. Фото: pixabay.com

Російська Федерація дуже не хоче, аби на другому саміті кількість країн була такою ж, як на першому.

Пропагандистські ресурси ворога продовжують розганяти тему про нелегітимність президента України, маючи на меті зірвати другий Саміт миру, заявив в ефірі одного з українських телеканалів керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

"Росіяни зараз масово намагаються зірвати підготовку до другого Саміту миру. Ставка робиться, звичайно ж, не на західну аудиторію, а на Глобальний Південь - Близький Схід, Азія, Африка", - сказав він.

На Близькому сході та в Азії РФ через свої ресурси просуває китайський "мирний" план, який полягає в тому, щоб негайно сісти за стіл переговорів. Без виведення російських військ з окупованих територій.

"Зараз Росія через свої ресурси, зокрема в КНР, де навіть виступають певні спікери на телебаченні, просуває цей китайський план. Також вони просувають історію про нелегітимність президента України. Що на другий саміт їхати не потрібно, тому що влада нелегітимна. Мовляв, треба говорити в іншому форматі", - зауважив керівник ЦПД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи братиме Москва участь у другому Саміті миру - відповідь МЗС

Участь у поширенні подібної інформації бере і російська служба зовнішньої розвідки. Вона працює над тим, щоб зменшити присутність африканських країн на другому Саміті миру.

"Завдання РФ - не допустити, щоб кількість країн була такою ж, як на першому Саміті, коли було понад 90 країн і вісім міжнародних організацій. Росія хоче зробити все, щоб цей саміт просто не відбувся, тому що так чи інакше зараз стоїть умова, щоб вони там були присутні. Їм висувається ультиматум певних дій нами за підтримки міжнародних партнерів", - пояснив Коваленко.

Ще одна країна приєдналася до підсумкового комюніке Саміту миру, який відбувся у Швейцарії. Президент України Володимир Зеленський подякував Замбії за підтримку зусиль, спрямованих на досягнення сталого, всеосяжного та справедливого миру.

15-16 червня у Бюргенштоку у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру за ініціативи України. Під спільним комюніке саміту підписалися 78 країн і чотири міжнародні організації.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається зірвати другий Саміт миру - ЦПД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути