Ексклюзиви
пʼятниця, 21 червня 2024 08:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи братиме Москва участь у другому Саміті миру - відповідь МЗС

Чи братиме Москва участь у другому Саміті миру - відповідь МЗС
Міністра закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів, чи братиме Москва участь у другому Саміті миру. Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

Міністра закордонних справ України запитали про формат другого Саміту миру та потенційних представників РФ на цьому заході.

Комунікація з Москвою може відбуватися за прикладом Чорноморської зернової ініціативи, заявив 21 червня Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"У нас є дуже успішний досвід переговорів щодо Чорноморської зернової ініціативи. Тоді Україна вела переговори з Туреччиною і з ООН. Потім Туреччина і ООН вели переговори з Росією. Угода виглядала як документ, підписаний між Туреччиною, ООН і Україною, а також Туреччиною, ООН і Росією", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба сказав, де хочуть провести наступний Саміт миру

Київ не прагне до прямих контактів з Москвою з огляду на всі злочини країни-агресорки, чиєю стратегічною метою залишається знищення нашої держави, наголосив Кулеба.

Ще одна країна приєдналася до підсумкового комюніке Саміту миру, який відбувся у Швейцарії. Президент України Володимир Зеленський подякував Замбії за підтримку зусиль, спрямованих на досягнення сталого, всеосяжного та справедливого миру.

15-16 червня у Бюргенштоку у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру за ініціативи України. Під спільним комюніке саміту підписалися 78 країн і чотири міжнародні організації.

Зараз ви читаєте новину «Чи братиме Москва участь у другому Саміті миру - відповідь МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути