Ексклюзиви
четвер, 12 вересня 2013 23:15

Росія намагається економічно і фінансово поставити Україну на коліна - експерт

Росія намагається економічно і фінансово поставити Україну на коліна - експерт
Вадим Карасьов. Фото: 24tv.ua

Після торговельної війни Росія очікує, що у нас наступить не просто торговий криза , а і фінансовий так як проблеми з експортом несуть за собою проблеми з торговим і платіжним балансом.

Про це в ході круглого столу " Російсько- українська торгова війна: Росія відкрила фінансовий фронт ? " заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, інформує РБК- Україна .

" З'являються всякого роду фінансові аналітичні розробки, які погіршують ситуацію, нагнітають паніку. Щоб олігархи панікували, включали весь свій ресурс для перегляду угод з європейцями. За цими війнами, спекуляціями стоїть зовнішній вимір, за яким стоїть завдання Росії поставити економічно і фінансово Україну на коліна, змусити капітулювати ", - сказав Карасьов.

На підтвердження цього він навів розсекречені українськими журналістами темники по дестабілізації ситуації в Україні з боку Росії.

"В опублікованих темниках більше правди. Росіяни дійсно намагаються зробити торговий криза в Україні, зменшити надходження до бюджету, показники платіжного і торгового балансу, щоб створити Україні бюджетні проблеми. Те, що росіяни задіє весь інструментарій по зриву Вільнюських угод, це очевидно" , - додав він.

Політолог констатує, що Росія очікує, що внаслідок торговельних і фінансових воєн Україна не встоїть .

"Ви повинні бачити російський розрахунок , що Україна економічно і фінансово не встоїть. Росіяни сподіваються на погіршенні ситуації в Україні . Вони вважають, що можуть створити нам проблеми за рахунок торговельної блокади, при цьому готові щось недоотримати, але створити проблеми нашим експортерам. також вони очікують, що згодом у нас наступить не просто торгова криза, а і фінансова, так як проблеми з експортом несуть за собою проблеми з торговим і платіжним балансом. Вони хочуть , щоб влада стала перед труднощами : скільки виплачувати , який сформувати бюджет наступного року , витрати " , - резюмував Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається економічно і фінансово поставити Україну на коліна - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути