четвер, 12 вересня 2013 18:56

Експерт: всередині Митного союзу - постійні торгові війни, Україні туди не треба

Експерт: всередині Митного союзу - постійні торгові війни, Україні туди не треба
Андрій Колпаков Фото: radiosvoboda.org

Україні не варто вступати у Митний Союз, тому що на сьогоднішній день він є неефективним економічним утворенням. Про це Gazeta.ua заявив керуючий партнер аналітичної групи "Да Вінчі АГ" Андрій Колпаков.

"Сьогодні всередині Митного Союзу ми спостерігаємо торговельні війни і протиріччя. Це боротьба за ринок нафтопродуктів між Росією і Білоруссю, спроба Росії обмежити в цій сфері Казахстан, конфлікт навколо розділу експорту калійних добрив у Білорусі, претензії до якості продуктів харчування з Білорусі з боку Росії, витіснення казахстанських товарів російськими з внутрішнього ринку Казахстану і ряд інших непорозумінь. Крім того, торгівля всередині Митного Союзу падає. Вважаю, це тільки початок. Протиріччя будуть тільки посилюватися. Навіщо Україні входити в економічне утворення, яке сьогодні має очевидні проблеми, і майбутнє якого туманно?" - питає Колпаков.

Він зазначив, що торгові війни - часто розпочинають метрополії, особливо щодо своїх колишніх колоній. Україна, Росія і Білорусь виробляють більш-менш однакові товари - вони не відрізняються так, як, наприклад, індійські та європейські. Тому країни всередині Митного союзу будуть постійно конкурувати між собою. Перемагати у конкуренції буде Росія, бо має для цього більше можливостей. Вона буде витісняти українські товари зі своїх ринків, лобіювати власні інтереси.

"До того ж нинішній досвід взаємин Росія - Білорусь говорить про те, що торгові конфлікти можуть розгорітися на дуже серйозному рівні", - наголосив експерт.

Повне інтерв'ю читайте у наступному номері "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Експерт: всередині Митного союзу - постійні торгові війни, Україні туди не треба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути