понеділок, 27 серпня 2012 16:23

Спецтема: Боротьба за "мову"

Росія готова допомогти Україні у використанні "мовного" ??закону в освіті

Росія готова допомогти Україні у використанні "мовного" ??закону в освіті
Михайло Зурабов каже, що Росія допоможе у імплементації закону, варто тільки попросити. Фото: liga.net

Російська Федерація готова надавати допомогу українським освітнім установам для максимального використання потенціалу прийнятого закону "Про основи державної мовної політики", зазначає посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль вимагає у Пшонки кримінальні справи через порушення "мовного" закону

"У Росії усвідомлюють стан освіти в Україні, розуміють ті виклики, з якими найближчим часом доведеться зіткнутися в окремих регіонах України в освітньому процесі. І це не буде пасивна позиція, це буде найактивніша зацікавлена ??позиція", - сказав він в понеділок в Києві в ході серпневої педради "Україна-Росія: Відкритий діалог".

За словами Зурабова, мова йде не тільки про надання допомоги у перепідготовці фахівців, постачанні необхідними методиками, а й про передачу досвіду з реалізації сучасних підходів, які вже виправдали себе в російській освіті, зокрема, використанні новітніх технічних засобів і організації інтерактивного навчання.

Посол зазначив, що, у зв'язку з прийняттям нового "мовного" закону, викладання російською мовою низки предметів стане частиною освітнього процесу в Україні. "У цьому зв'язку масштаби нашої допомоги будуть непорівнянні з тими, які реалізує Російська Федерація в інших країнах. Мова ідеї про те, щоб допомогти українській школі вивести на необхідний рівень викладання тих предметів, які будуть вестися російською мовою, і ми не обмежуємо таку допомогу в фінансах", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Немає потреби затверджувати регіональні мови. Це автоматична процедура"

При цьому посол Росії заявив, що дана допомога надаватиметься в рамках абсолютно зрозумілих і взаємоузгоджених планів і такого роду діяльність повинна бути чітко регламентована. "Ми будемо суворо слідувати духу і букві українського законодавства, і подібні дії будуть запропоновані українській стороні тільки в тому випадку, якщо подібна допомога буде запитана", - сказав Зурабов.

Посол повідомив, що 14 вересня відбудеться візит міністра освіти Росії в Україну. За його словами, на зустрічі міністрів може бути підготовлена ??позиція сторін з даного питання для доповіді вищому політичному керівництву країни.

Зараз ви читаєте новину «Росія готова допомогти Україні у використанні "мовного" ??закону в освіті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

185

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути