середа, 15 червня 2011 14:04

Російськомовні журналісти позасинали перед Януковичем
16

Фото: Фото: Наталія Чубенко

У Києві відбувся 13-й конгрес Всесвітньої асоціації російськомовної преси. Подію відвідало понад 300 російськомовних журналістів з 61 країни світу - від Перу та Монголії до країн, що межують з Україною.

Під час свого виступу на заході президент Віктор Янукович сказав, що в Україні розпочались широкі реформи і модернізація усієї країни.

"Країна буде охоплена реформами цього року. Ми вже розпочали реформи у сімох напрямках. І цього року додасться ще 14 напрямків", - зауважив Янукович.

У свою чергу, радник президента Ганна Герман зазначила, що 70% української преси є російськомовною.

"Це ринок, на якому є попит і пропозиція", - сказала Герман, додавши, що україномовну пресу також треба розвивати.

Разом з тим, під час свого виступу на заході керівник Адміністрації президента Російської Федерації Сергій Наришкін нагадав, що Київ приймає цей конгрес вже вдруге.

"Високої оцінки заслуговує ваша турбота щодо розвитку російської мови. Україна - один із лідерів у тиражах російськомовної преси та книжок російською мовою", - уточнив Наришкін.

Водночас, президент фонду "Русский мир" В'ячеслав Міконов зауважив, що на Росію зараз в світі дивляться не як на проблему, а як на можливість, і додав, що суть української культури - "це двомовність".

Наостанок російськомовні видання Ірландії, Литовської республіки та Німеччини отримали від імені прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна почесні грамоти "за вклад у розвиток російської культури і справу консолідації співвітчизників закордоном".

Наступний конгрес Всесвітньої асоціації російськомовної преси має відбутись в Італії - Неаполі, Римі та на острові Капрі.

Зараз ви читаєте новину «Російськомовні журналісти позасинали перед Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути