четвер, 14 жовтня 2010 13:41

Російський охоронець Януковича отримує зарплату в "конверті"

Російський охоронець Януковича отримує зарплату в "конверті"

Російський громадянин В'ячеслав Заневський, якого вважають неофіційним керівником охорони президента, отримує зарплату в конверті.

Про це кореспонденту сказав один із працівників Адміністрації глави держави.

"Заневського свого часу взяли на комерційних правах, тому він знає свою роботу й особливо ні з ким не спілкується. Зарплату отримує в "конверті", - повідомило джерело.

За його словами, Янукович кілька років тому погодився на людину зі сторони, бо не довіряв на 100% нашому Управлінню держохорони.

"Але насправді він не очолює охорону президента. Заневський при Януковичу виконує роль людини, яка його консультує з питань особистої безпеки. І все. Не більше", - додав працівник Адміністрації.

Раніше українські ЗМІ повідомили, що керівником особистої охорони президента України є громадянин іншої держави - росіянин В'ячеслав Заневський.

За інформацією українських ЗМІ, Заневський - колишній інструктор російської "Академії охоронців", свого часу працював з губернатором Олександром Лебедем і цілком може бути офіцером російських спецслужб. Він як громадянин Росії не мав права займати ніякі державні пости. Тому Заневського 22 березня офіційно призначили радником президента поза штатом. Але фактично він є керівником охорони президента. Він займає кабінет поряд з Януковичем, їздить із главою держави по Україні та за кордон.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Заневський має службовий закордонний паспорт громадянина України.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Російський охоронець Януковича отримує зарплату в "конверті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути