Ексклюзиви
пʼятниця, 08 жовтня 2010 08:18

Охорону очолює громадянин Росії

В'ячеслав Заневський, керівник особистої охорони президента Віктора Януковича, виявився громадянином Росії. Почав охороняти лідера Партії регіонів із літа 2008-го. Доти працював інструктором у російській "Академії охоронців". Як громадянин Росії, Заневський не мав права обіймати жодної державної посади. Тому в березні його призначили радником президента поза штатом. Формально керівником особистої охорони значиться Костянтин Кобзар. Він охороняв Януковича, коли той був губернатором Донецької області.

Начальник охорони розробляє заходи безпеки, підбирає охоронців. Від цієї людини залежить життя лідера держави. У неї в кишені є мобільний телефон президента.

- Поза сумнівом, Заневський інформує російські спецслужби про те, що в нас відбувається. Знаючи почерк російських колег, можу сказати, що вони такий момент не упустять, - коментує екс-заступник голови Служби безпеки 65-річний Олександр Скіпальський. - Брати іноземця, який посвячений в сферу організації охорони глави держави, недоречно. Ця сфера є державною таємницею. Росія як правонаступниця КДБ має більший досвід в організації безпеки важливих осіб. Можливо, Янукович розраховує, що це підвищує професійний рівень його охорони.

Зараз ви читаєте новину «Охорону очолює громадянин Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути