субота, 05 січня 2013 12:32

Російський міністр приїде, щоб обговорити приєднання до Митного союзу

Автор: Фото: telegraf.com.ua
 

Леонід Кожара, міністр закордонних справ України, заявив, що очікує на офіційний візит свого російського колеги. Приїзд російського міністра Сергія Лаврова запланований на тринадцяте-чотирнадцяте січня. Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на СМІ.юа.

Темою візиту стане обговорення форми участі України в Митному союзі. На сьогоднішній момент дана організація є союзом трьох країн: Росії, Казахстану й Білорусії. Крім того, про бажання вступити до нього говорили Таджикистан і Киргизія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі члени Митного союзу стануть суб'єктами Російської Федерації - експерт

Трохи раніше, Міністерство закордонних справ України негативно озивалося про висловлювання Олександра Горбаня, директора департаменту економічного співробітництва Міністерства закордонних справ Росії, щодо бажання України вступити в Європейський союз і одночасно взяти участь в Митному союзі.

Тема участі України в Митному союзі повинна була обговорюватися і під час зустрічі Володимира Путіна й Віктора Януковича. Однак переговори президентів Росії і України були відстрочені.

За пропозицією російської сторони Україна може приєднатися до Митного союзу на умовах великої знижки на енергоносії. Зі свого боку Україна хоче автономії в рамках союзу.

Зараз ви читаєте новину «Російський міністр приїде, щоб обговорити приєднання до Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

91

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути