пʼятниця, 04 січня 2013 20:21

Росія шантажує Україну, щоб та змінити політичний курс - голова МЗС Швеції

Росія шантажує Україну, щоб та змінити політичний курс - голова МЗС Швеції
Карл Більдт ФОТО: newsmarket.com.ua

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт назвав заяву представника МЗС Росії щодо взаємин України з Митним союзом серйозних економічних шантажем.

"Очевидно, що Росія використовує серйозний економічний шантаж, щоб змусити Україну змінити політичний курс", - написав він у п'ятницю, 4 січня, на своїй сторінці в Twitter, зазначивши, що Київ потім відреагував на заяви Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заявами про Митний союз Янукович замірює тиск у суспільстві - "бютівець"

Як повідомлялося, 1 січня директор Департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександр Горбань заявив, що Росія знизить ціну на газ тільки якщо Україна вступить в Митний союз. "Україна хоче одночасно зберегти два вектори: і вступити в Євросоюз, де її особливо і не чекають, і взяти участь в Митному союзі, але тільки за тими параметрами, які їй вигідні. Але так не буває. Не можна бути ледь-ледь вагітним", - сказав російський дипломат.

У Міністерстві закордонних справ України назвали образливим коментар директора департаменту економічного співробітництва МЗС щодо взаємин офіційного Києва з Митним союзом.

Зараз ви читаєте новину «Росія шантажує Україну, щоб та змінити політичний курс - голова МЗС Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути