пʼятниця, 18 вересня 2009 14:25

Російських журналістів, які зняли фільм про події в Осетії, не пустили до України

Російських журналістів, які зняли фільм про події в Осетії, не пустили до України
Сьогодні вранці, в аеропорту Бориспіль затримали знімальну групу журналіста Аркадія Мамонтова, який працює на телеканалі "Россия".

Як повідомив по телефону оператор авторської програми Мамонтова Ігор Білокопитов, самого Мамонтова у складі групи не було, тому що він збирався прибути в Україну пізніше.

"Мене затримали на митниці, допитали, після чого обшукали. Потім мені повідомили, що за брехливу інформаційну пропаганду проти України мені заборонено в"їзд в цю країну протягом п"яти років", - повідомив Білокопитов.

***

Після нападу Грузії на Південну Осетію журналісти, серед яких був Білокопитов, зняли фільм Свій - Чужий про нібито участь громадян України в серпневій війні на боці Грузії. Цього разу знімальна група прямувала в Україну для зйомок нового фільму.

Як повідомляє сайт телеканалу "Вести", Свій - Чужий розповідає, чим Україна допомагала Грузії до і під час конфлікту і хто з українців вів бойові дії в зоні зіткнення. Під час журналістського розслідування, яке тривало п"ять місяців, знімальна група, яка побувала і в Україні, і в Південній Осетії, виявила, що "для війни в Грузії була створена дуже добре продумана система, яка не один рік вербувала фахівців і найманців".

В інтерв"ю "Вестям " Мамонтов заявив, що "в Україні було проведено приховану мобілізацію". "12-13 серпня були покликані резервісти. Ми знайшли їх. Їм пропонували: або безкоштовно поїдеш у Карпати ліквідувати наслідки повені, або за гроші - до Грузії", - сказав Мамонтов, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Російських журналістів, які зняли фільм про події в Осетії, не пустили до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути