пʼятниця, 27 вересня 2013 10:08

Російські ЗМІ відмовилися від фото для підтримки арештованого журналіста

Найбільші російські друковані та інтернет видання проводять 27 вересня акцію на підтримку фотографа, затриманого разом з активістами Greenpeace, що намагалися потрапити на нафтову платформу "Прілазломная".

За інформацією "Української правди" першим з пропозицією до ЗМІ влаштувати акцію проти арешту Дениса Синякова виступив фотограф Мітя Алешковський, пише Сноб.

"На мій погляд, абсолютно очевидно, що завтрашні газети повинні вийти без фотографій. Ау! Колеги?", - написав Алєшковський в соціальній мережі Twitter.

Пізніше він оголосив, що акцію підтримали видання "Вільна преса", "Лента.ру", "Російська планета" і сайти "Нової газети", радіостанції "Ехо Москви" і телеканалу "Дощ".

Автор: Фото: Українська правда
 
Через кілька годин про свою участь в акції заявили "Газета.ру", "Йополіс", сайти "Сноба", "Великого міста", "Аргументів і фактів", "Російського репортера" і "The New Times".

Уральська інтернет-видання Znak.com поставила заглушки на всі фотографії ще в четвер.

Журналісти вимагають від слідства відпустити Синякова, і зняти з нього звинувачення.

Автор: Фото: Українська правда
 
Нагадаємо 26 вересня Ленінський районний суд Мурманська на 2 місяці заарештував фотожурналіста Дениса Синякова. Він був затриманий на судні Arctic Sunrise біля платформи "Прирозломна", де знімав акцію Greenpeace для видання "Лента.ру". Синяков є позаштатним журналістом "Ленти.Ру", незважаючи на це суд обрав для нього такий же запобіжний захід, як і для активістів Greenpeace, героїв його репортажу.

Грінпісівці виступали проти видобутку нафти на платформі "Газпрому" в Арктиці.

Автор: Фото: Українська правда
 
Правоохоронці затримали близько 30 активістів, серед них і українця. Їх звинувачують за статтею "піратство". Активістів Greenpeace затримали в ході їх акції біля нафтової платформи "Газпрому" в Арктиці. Вони протестували проти видобутку нафти в цьому регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Російські ЗМІ відмовилися від фото для підтримки арештованого журналіста ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути