четвер, 26 вересня 2013 22:52

Українця з судна "Arctic Sunrise" надовго не посадять - експерт

Українця з судна "Arctic Sunrise" надовго не посадять - експерт
Олександр Палій Фото: radiosvoboda.org

Українського кухаря з судна "Arctic Sunrise", якого затримали разом з активістами "Greenpeace", на довго не засудять. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив політолог Олександр Палій.

"Для нас ця подія має переважно теоретичне значення. Тому що швидше за все надовго нашого громадянина не засудять. І ми розуміємо інтереси сторін. Тобто Росія на сьогоднішній день намагається показати, що вона може видобувати енергоносії і з арктичних територій ефективно після того, як провалилась низка її північних проектів, по газу зокрема. І показати, що на заваді цього ніхто стати не може. У той же час в "Greenpeace" є свої власні інтереси", - сказав він.

На думку експерта, видобуток нафти в Арктиці Україну не стосується.

"Воно (питання видобутку нафти в Арктиці — ред.) Україну не стосується грубо кажучи. Хоч там вся Арктика буде в нафті, нам це буде байдуже. Але якщо в мексиканській затоці під час відомих подій це "розсмокталося "в продовж двох років. То в Арктиці це буде на століття, якщо там щось аналогічне трапиться", - зазначив Палій.

"Ми зрозуміли, що в  сусідній державі є культ сили. Для багатьох там — це дуже круто — покласти цих "грінпісівців" так би мовити носом в асфальт. Для більшості світу це не круто, а для декого це круто", - додав політолог.

Нагадаємо, ввечері 19 вересня спецгрупа прикордонних військ ФСБ Росії зупинила судно "Arctic Sunrise", на борту якого знаходилися 30 екологів "Greenpeace". За інформацією українського МЗС, один з них - громадянин України. Активісти міжнародної екологічної організації "Greenpeace" проводили акцію проти видобутку нафти в Арктиці.

Зараз ви читаєте новину «Українця з судна "Arctic Sunrise" надовго не посадять - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути