четвер, 26 вересня 2013 21:13

"Росія стала посміховиськом для всього світу" - Бригинець про затримання активістів "Greenpeace"

"Росія стала посміховиськом для всього світу" - Бригинець про затримання активістів "Greenpeace"
Олександр Бригинець Фото: ipress.ua

Росія стала посміховиськом для всього світу, коли спецгрупа прикордонних військ ФСБ зупинила судно "Arctic Sunrise", на борту якого знаходилися 30 екологів "Greenpeace". Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат Олександр Бригинець.

"Дії Росії — це театр, який Росія намагається використати для того, щоб показати своїй громаді. Тобто вона викликає сміх і обурення з боку всього світу. І вони стали реальним посміховиськом для всього світу. Але своїм громадянам через свої ЗМІ вони будуть показувати дії своєї влади, як такі героїчні, рішучі. Це ж вам не з реальними ворогами боротися, а всього-на-всього з громадськими активістами", - сказав він.

За його словами, своїми діями влада хотіла залякати російських активістів.

"Технологія в Росії така, вона завжди використовує зовнішні конфлікти, щоб відволікати громадськість від якихось внутрішніх конфліктів. Коли вони побачили, що може бути така акція, вони це зробили для залякування своїх активістів, показали як вони жорстко всіх затримують і садять", - зазначив політик.

Бригинець наголосив, що учасникам "Greenpeace" пощастило більше, ніж українським морякам, які загинули в Азовському морі від дій російських прикордонників.

Нагадаємо, ввечері 19 вересня спецгрупа прикордонних військ ФСБ Росії зупинила судно "Arctic Sunrise", на борту якого знаходилися 30 екологів "Greenpeace". За інформацією українського МЗС, один з них - громадянин України. Ленінський суд Мурманська обрав запобіжний захід у вигляді арешту вже для сімох активістів "Greenpeace".

Активісти міжнародної екологічної організації "Greenpeace" на судні "Arctic Sunrise" проводили акцію проти видобутку нафти в Арктиці.

Зараз ви читаєте новину «"Росія стала посміховиськом для всього світу" - Бригинець про затримання активістів "Greenpeace"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

134

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути