вівторок, 30 жовтня 2007 16:03

Російське інформагенство назвало Ющенка найвпливовішим політиком України

Українське представництво РІА Новини презентувало десяте, "ювілейне" щотижневе опитування експертної групи, що визначає рейтинг найвпливовіших українських політиків.

Другий тиждень підряд лідирує президент країни Віктор Ющенко, який і в цей раз закріпив своє лідерство. Вперше за останні десять тижнів Ющенко вийшов на перше місце в рейтингу впливовості українських політиків минулого тижня. При цьому його основні конкуренти по розділу політичної впливовості - Юлія Тимошенко і Віктор Янукович так і залишилися на другому рядку рейтингу.

Як і у всіх попередніх опитуваннях, (за винятком одного поствиборного), в першу п"ятірку, так звану вищу лігу, експерти не внесли нікого.

У другу п"ятірку, або в прем"єр-лігу, після недовгої перерви повернувся лідер блоку Литвина. Що у свою чергу може означати початок нового етапу в непростому процесі формування парламентської більшості, яка може початися приблизно в середині листопада.

Також експерти відзначили зниження рейтингу українських комуністів і зростання знакових членів команди Ющенко - глави президентського секретаріату Віктора Балоги і секретаря Ради з національної безпеки і оборони Івана Плюща, а також крупного фінансиста Ігоря Коломойського, якому приписують підтримку Юлії Тимошенко.

Достатньо знаковим виявилося і зростання рейтингу мера Києва Леоніда Черновецького. Правда, пояснити цей феномен непросто. На минулому тижні ім"я Черновецького пов"язували хіба що з перейменуванням вулиці Січневого повстання у вулицю імені Івана Мазепи і його небажанням здавати аналізи для перевірки наявності в його організмі слідів наркотиків.

Рейтингові дослідження впливовості українських політиків, як вже було сказано вище, проводяться щонеділі з серпня 2007 року.

До експертної групи входять провідні політологи і журналісти, як з Києва, так і практично зі всіх регіонів України. Фігуранти опитування розбиті за ступенемвпливовості на чотири підгрупи: вища ліга, прем"єр-ліга, незолота середина і аутсайдери. Всього  у список, запропонований експертам, вноситься до 30 прізвищ, пише Цензор.

Зараз ви читаєте новину «Російське інформагенство назвало Ющенка найвпливовішим політиком України ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути