середа, 05 вересня 2012 13:19

Російська стала регіональною мовою в Запоріжжі

Російська стала регіональною мовою в Запоріжжі
Фото: gazeta.ua

Сесія Запорізької міськради в середу більшістю голосів проголосувала за надання російській мові статусу регіональної на території Запоріжжя. Депутати голосували поіменно. В результаті 65 осіб проголосували за надання російській мові статусу регіональної, 13 проти, 1 утримався.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за кілька годин до ухвалення рішення будівлю мерії пікетували кілька сотень представників Партії регіонів, а також націонал-патріотичні організації, кожна з яких заявляла свою позицію щодо "мовного" ??питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чечетов: буде у нас 300 голосів - буде і російська другою державною

Сесія міськради відмовила в заявках на присутність у залі засідання ряду депутатів націонал-патріотичних сил, в тому числі ВО "Свободи", які хотіли взяти участь в обговоренні даного питання.

Як повідомлялося, Запорізька облрада однією з перших в Україні почала реалізацію закону "Про основи державної мовної політики" і надала російській мові статус регіональної в області.

Зараз ви читаєте новину «Російська стала регіональною мовою в Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

448

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути