вівторок, 31 липня 2012 22:30

Чечетов: буде у нас 300 голосів - буде і російська другою державною

Чечетов: буде у нас 300 голосів - буде і російська другою державною
Михайло Чечетов: Як же ми можемо тепер, прийшовши у парламент, не виконувати наші обов'язки?. Фото: newzz.in.ua

Партія регіонів проголосує за надання російській мові статусу другої державної, якщо матиме в парламенті 300 голосів - конституційну більшість.

Про це заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов у ефірі "Ера-FM".

"По закону про мову хочу сказати: обману ж немає. У нас (партії регіонів) у (передвиборчій) програмі записано: друга державна мова - російська. Ми ж не обманюємо. Люди за нас проголосували ... Як же ми можемо тепер, прийшовши у парламент, не виконувати наші обов'язки? Ми виконуємо. Так, як державну ми не можемо провести, бо у нас не вистачає голосів. Дадуть нам люди 300 голосів - можливо, зробимо другою державною російську", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин вважає помилкою голосування Народної партії за "мовний" закон

За його словами, меншість не має право чинити фізичний опір більшості.

"У цьому і суть демократії: більшість приймає рішення, оскільки вона отримала мандат довіри населення, подобається це комусь чи ні. А меншість отримала право говорити і критикувати ... У будь-якій демократичній країні світу більшість має єдине незаперечне право на прийняття рішень, а меншість не має право фізично перешкодити цьому", - заявив Чечетов.

Нагадаємо, Верховна Рада 3 липня ухвалила ініційований Партією регіонів законопроект "Про засади державної мовної політики". Опозиція заявила про масу порушень під час ухвалення закону.

Сьогодні голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон про основи державної мовної політики, що розширює застосування російської мови на регіональному рівні.

Зараз ви читаєте новину «Чечетов: буде у нас 300 голосів - буде і російська другою державною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

129

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути