четвер, 11 лютого 2021 13:26

Рік на посаді: що говорив Єрмак з крісла голови ОП

Рік тому, 11 лютого 2020-го, Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади голови Офіса президента та призначив на його місце Андрія Єрмака. Відповідні укази оприлюднили на сайті глави держави.

Автор: president.gov.ua
  Андрій Єрмак за фахом юрист. Займався адвокатською діяльністю з 1995 року. Є засновником “Міжнародної юридичної компанії”, Garnet International Media Group та продюсером кількох фільмів.У команді Зеленського був особистим помічником президента. Познайомилися на телеканалі Інтер, де обоє працювали.
Андрій Єрмак за фахом юрист. Займався адвокатською діяльністю з 1995 року. Є засновником “Міжнародної юридичної компанії”, Garnet International Media Group та продюсером кількох фільмів.У команді Зеленського був особистим помічником президента. Познайомилися на телеканалі Інтер, де обоє працювали.

Андрій Єрмак очолює Офіс президента. Займається питаннями щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. За рік потрапив у кілька скандалів, серед яких – оприлюднення відеозаписів, на яких його брат Денис проводить переговори про працевлаштування в органах влади. Також журналісти звинувачують главу ОП у зриві спецоперації по затриманню найманців приватної військової компанії "Вагнера".

Про що говорив Андрій Єрмак на посаді керівника ОП. Найцікавіше з виступів та інтерв'ю:

"Для Зеленського немає нічого важливішого, ніж реалізація тих планів, які він собі поставив, коли йшов на вибори, і внутрішня оцінка себе. Він ніколи сам собі не пробачить, якщо те, що пообіцяв, не зробить".

"Уся історія з "вагнерівцями" вигадана від початку до кінця. Наради, про яку написав головний редактор сайту "Цензор" Юрій Бутусов, ніколи не було. Моя версія — це добре спланована операція, спрямована проти нашої країни. Мені зрозуміло, чому цим займаються спецслужби інших країн, але чому свідомо чи мимоволі до цього були залучені українські журналісти і хтось з українських політиків — питання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак розповів, чи йому вдається впливати на президента

"Напевно, я людина, яка, на думку президента, зіграє велику роль в цьому питанні (закінчення війни на Донбасі. – Gazeta.ua). Я дорожу цією довірою і покладеною місією".

"У мене немає жодного сумніву, що протягом своєї каденції президент Зеленський закінчить цю війну".

"Я ніколи не називав Петра Порошенка винним у початку війни на Донбасі. Ми з паном Волкером, паном Тейлором і паном Новіковим (позаштатним радником Зеленського. – Gazeta.ua) говорили про можливу причетність Порошенка до корупційних скандалів, зокрема в армії".

"Аби уникнути непорозумінь: ця адміністрація, незалежно від партійної приналежності, зробить усе, що в її силах, аби притягнути до відповідальності причетних до втручання у вибори в США".

"Вважаю великою помилкою навіть розмови про те, щоб ХХІ століття відмовитися від своїх законних територій, які належать Україні. І це стосується і Донбасу, і Криму. Сьогодні, я вважаю, треба зробити все для того, щоб ці території повернути".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак vs Богдан: як керівники ОП виконували обіцяне за 266 днів на посаді

"Вільну економічну зону хочуть створити не лише на Донбасі, а й у західній області. Це має спрацювати на об'єднання країни та рівність можливостей".

"Якщо я колись дізнаюся, що хтось прикривається моїм ім'ям, щось робить протизаконне, корупційне від мого імені, повірте – моя реакція буде більш жорстокою, ніж навіть реакція правоохоронних органів".

"Не треба щоразу підкреслювати червоні лінії. Вони всередині прошиті на підкірці. І в президента, і в мене".

Андрій Богдан був юридичним радником Зеленського під час виборчої президентської кампанії. Потім очолював Офіс президента. Відомий також тим, що був юристом олігарха Ігоря Коломойського.

Зараз ви читаєте новину «Рік на посаді: що говорив Єрмак з крісла голови ОП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути