середа, 04 листопада 2020 08:46

Єрмак vs Богдан: як керівники ОП виконували обіцяне за 266 днів на посаді

Андрій Єрмак перебуває на посаді керівника Офісу президента 266 днів. Стільки ж пробув Андрій Богдан, якого звільнили за конфлікти всередині команди.

Хто з них виконав більше обіцянок за однаковий термін, пише "Слово і діло".

Призначення Богдана 21 травня 2019 року - одне з перших кадрових рішень Володимира Зеленського. 11 лютого 2020 року його звільнили. За 266 днів на посаді Богдан виконав 6 обіцянок (67%) і 3 провалив (33%). Загалом 9 зобов'язань.

У перший місяць президентства Зеленського його команда мріяла переїхати з Банкової у більш сучасне місце. Богдан обіцяв, що Адміністрація президента працюватиме в форматі open space. Врешті від переїзду в ОП відмовилися, зі скляними стінами працювати теж не стали. Обіцянку Богдан провалив. Також за час перебування Богдана на посаді не була змінена система фінансування ремонту доріг за рахунок ЄС і держбюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак розповів, чи йому вдається впливати на президента

Наступного дня після інавгурації Зеленського в ОП відбулася зустріч із головами фракцій, на якій обговорювали розпуск парламенту. Богдан виконав зобов'язання про те, що буде опублікована стенограма розмови, але обіцяного відео не було.

На посаді очільника ОП Богдан встиг виконати обіцянку щодо реєстрації законопроєкту про зміни до закону "Про вибори народних депутатів". Президент таку ініціативу вніс, але Рада VIII скликання не включила її навіть до порядку денного.

Автор: "Слово і діло"
  За 266 днів на посаді Богдан виконав 6 обіцянок і провалив – 3
За 266 днів на посаді Богдан виконав 6 обіцянок і провалив – 3

Єрмака призначили головою ОП 11 лютого. На даний момент у нього 24 обіцянки, з яких: 6 він виконав (25%), 1 провалив (4%), решта - в процесі реалізації. Керівник ОП виконав обіцянку провести праймеріз перед виборами мера Києва, а також створити міжвідомчу групу для боротьби з корупційними схемами на митниці та в податковій.

Поки що не виконав Єрмак тільки наміру протягом найближчих місяців повернути всіх громадян, яких утримують на окупованих територіях Донбасу. Минуло вже більше півроку, а процес узгодження домовленостей щодо обміну полоненими триває. На майбутнє Єрмак пообіцяв не йти з посади за власним бажанням і скорочувати працівників ОП. Ще він запевнив, що витрати на ОП в умовах епідемії та війни не збільшуватимуться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак привів журналістів до батьків додому

Події у Конституційному суді не відбулися без зовнішнього втручання. Дати оцінку ситуації зможуть правоохоронні органи. Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак на зустрічі з послами країн "Великої сімки".

Президент Володимир Зеленський знав про намір Конституційного суду прийняти скандальне рішення щодо антикорупційного законодавства. Про це заявив ексглава Офісу президента Андрій Богдан.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак vs Богдан: як керівники ОП виконували обіцяне за 266 днів на посаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути