субота, 21 серпня 2021 09:10

Рибки, рік без премії та конфлікт з Венедіктовою: як Холодницький пішов із САП

Рибки, рік без премії та конфлікт з Венедіктовою: як Холодницький пішов із САП
Холодницький понад чотири роки очолював відомство. Фото: "Новинарня"

Рік тому, 21 серпня 2020-го, Назар Холодницький написав заяву про звільнення з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. З того часу САП працює без офіційного керівника.

Холодницький понад чотири роки очолював відомство. За цей час кілька разів ставав фігурантом скандалів.

2018-го у кабінеті Холодницького знайшли прослушку. "Жучки" дістали з акваріума з рибками. Їх встановили співробітники Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом департаменту розслідувань у сфері держслужби і держвласності Генеральної прокуратури. Справу проти Холодницького розпочали у лютому 2018-го.

26 липня 2019-го Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності та накласти на Холодницького стягнення у вигляді догани. Він на рік залишився без премії.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова у травні 2020-го звинуватила керівництво й прокурорів САП у неналежному виконанні службових обов'язків. У САП заявили, що "політичні еліти" хочуть використовувати відомство у своїх цілях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У стилі Рембо: як Зеленський їздив на військові навчання та що робив цього тижня

9 червня 2020-го Венедіктова розповіла, що службові розслідування щодо Холодницького підтвердили ряд порушень у його роботі. Відкрили дисциплінарне провадження.

Обов'язки керівника САП виконує Максим Грищук. Він не довів свою доброчесність для подальшої участі в конкурсі на посаду керівника відомства, повідомили представники від Ради прокурорів України.

Після двох етапів конкурсу на посаду керівника й заступника керівника САП претендує 37 кандидатів. Конкурс розпочався 25 січня. Його проводить комісія, яку сформувала Рада прокурорів і Верховна Рада. Тоді подали понад 140 заяв.

Зараз ви читаєте новину «Рибки, рік без премії та конфлікт з Венедіктовою: як Холодницький пішов із САП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути