Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2012 15:56

Рибак виконуватиме функцію координатора парламентської більшості - політолог

Рибак виконуватиме функцію координатора парламентської більшості - політолог
Фото: tsn.ua

Новообраний спікер Верховної Ради 7 скликання, "регіонал" Володимир Рибак виконуватиме функцію координатора парламентської більшості, тому радикальних проривів в роботі парламенту не буде.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Радикальних проривів в роботі Ради через обрання спікера не буде, насамперед тому, що нині змінена процедура обрання спікера, якщо раніше спікер — це був продукт політичної домовленості між різними групами і голосування спікера відбувалось таємно, відповідно після обрання, спікер не був зобов'язаний конкретним депутатам, які його обрали", - пояснив політолог, коментуючи сьогоднішнє призначення голови нового парламенту та його заступників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кількісно меншій "Свободі" бойовиків виявилося більше, ніж в ПР - експерт

Окрім того, на його думку, "зараз відкрите голосування, що означає, що він зобов'язаний конкретним депутатам, фракціям, і так фігура спікера стає не політичною фігурою, він стає не головою парламенту, а координатором парламентської більшості".

"Це означає, що роль керівництва парламенту буде не дуже високою, вони будуть виконувати функції не політичні, і це не призведе до якісного прориву в роботі Ради. Якщо говорити про зміни в роботі парламенту, то в першу чергу треба буде вирішити процедурні питання: персональне голосування, відвідання засідань, це важливо", - додав Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" Медуниця не бачить нічого страшного в тому, що його побили "регіонали"

Також експерт зауважив, що "варто говорити і про змістовне наповнення роботи ВР, ті законопроекти, які були потрібні, у зв'язку з тим, що країна потребує реформ". "Зважаючи на якісний склад українських парламентарів, я не думаю, що обрання однієї чи іншої людини на посаду спікера, чи віце-спікера може щось змінити", - резюмував політолог.

Нагадаємо, що сьогодні у парламенті було ухвалено керівництво нової Ради. Так спікером став "регіонал" Володимир Рибак, першим віце-спікером - комуніст Ігор Калетник, а віце-спікером - "свободівець" Руслан Кошулинський.

Зараз ви читаєте новину «Рибак виконуватиме функцію координатора парламентської більшості - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути