четвер, 13 грудня 2012 15:17

У кількісно меншій "Свободі" бойовиків виявилося більше, ніж в ПР - експерт

У кількісно меншій "Свободі" бойовиків виявилося більше, ніж в ПР - експерт
Тарас Березовець: керівництво ВР відкриває шлях до ширшого компромісу. Фото: www.unn.com.ua

Обраний склад керівництва Верховної Ради відкриває дорогу до більш широкого компромісу між представниками різних політчиних сил.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець.

Коментуючи ухвалення керівництва Верховної Ради VII скликання, експерт підкреслив, саме такий формат дозволить парламентарів краще вирішувати спірні питання.

"Я думаю, що це краще з того, що могло було, - наголосив він, коментуючи склад керівництва ВР. - Бо, як ми бачимо, Верховна Рада VII скликання почала з відносно конфліктного старту і неготовності депутатів шукати компроміси. Багато в чому це стало причиною тих бійок, які відбувалися в перші два дні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак буде слухняним спікером, а Кошулинський — невигідний для "Регіонів" - експерт

Він додав: "Очевидно також те, що народні депутати на сьогодні ще не знайшло мінімальний потрібний компроміс для того, щоби Верховна Рада стала насправді законодавчим органом і обрання сьогоднішнього керівництва Верховної Ради, зокрема віце-спікера від опозиції, відкриває дорогу до більш широкого компромісу".

Цей компроміс необхідний, у першу чергу, через те, що ні в однієї з політичних сил, представлених в парламенті, наразі немає стійкої більшості.

"Ні в кого немає контрольного пакету керування парламентом, навіть в Партії регіонів. Ми бачимо, що попри відверте домінування ПР по кількості депутатів, спостерігається той варіант, коли сила, фізична перевага по кількості людей не дає однозначної переваги комусь конкретному. Тому що Партія регіонів зіштовхнулася із жорстким пресінгом з боку, перш за все, "Свободи", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "регіоналів" з'явилась власна "тушка"

Березовець уточнив: "Свобода" виявилася готовою, на відміну від Партії регіонів, до такого формату стосунків. І очевидно, що це те, до чого "Свобода" і готувалася. Попереджали, що там є справжні бойовики, але ніхто в це не вірив. Зараз же ми бачимо, що з кількістю фракції в 37 людей у них фізично підготовлених бойовиків більше, ніж у фракції Партії регіонів, яка фактично в 6 разів переважає їх за кількістю".

Нагадаємо, що сьогодні у парламенті було ухвалено керівництво нової Ради. Так спікером став "регіонал" Володимир Рибак, першим віце-спікером - комуніст Ігор Калетник, а віце-спікером - "свободівець" Руслан Кошулинський.

Зараз ви читаєте новину «У кількісно меншій "Свободі" бойовиків виявилося більше, ніж в ПР - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути