Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2012 14:12

Рибак буде слухняним спікером, а Кошулинський — невигідний для "Регіонів" - експерт

Рибак буде слухняним спікером, а Кошулинський — невигідний для "Регіонів" - експерт
Фото: sd.org.ua

Затвердження кандидатури Володимира Рибака на посаду голови Верховної Ради свідчить про негативні тенденції у лавах Партії регіонів. Про це у коментарі сказав політолог Михайло Басараб.

"Зупинка на кандидатурі Володимира Рибака - свідчення критичних для Партії регіонів тенденцій. Швидше за все, це пов'язано з тим, що найвпливовіші групи у стані "Регіонів" зійшлися у жорсткому двобої. Зокрема, йдеться про так звану сім'ю: сини Януковича, Арбузов, Захарченко та інші. А також найпотужнішими донецькими фінансово-промисловими групами, інтегрованими у політику. Їхні представники - Клюєв, Ахметов Колесніков та інші. Вони усунули у протистоянні із сім'єю свої протиріччя на другий план і вирішили об'єднати свої зусилля. Рибака обрали, щоб утихомирити протистояння двох цих потужних угрупувань, яке могло б незабаром перейти у нові більш конфліктні прояви. Можливо, це робили й для того, щоб розставити баланси. Тому прийняли рішення висувати на посаду спікера Рибака, а на прем'єра — Азарова. Щоб не надавати зайвих переваг у гострій конкуренції одній чи іншій впливовій групі молодших і амбітніших політиків". - сказав Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тягнибок із штовханиною додав ПР впевненості, що комуністи їх підтримають" — "регіонал"

Політолог додав — Володимир Рибак — вірна президентові людина.

"Рибак буде слухняним спікером. Він демонструватиме особисту відданість президенту, виконувати усе про що його проситимуть зверху. А от посаду віце-спікера в "регіонали" змушені віддати опозиції. Хоча "свободівець" - віце-спікер - це "подарунок" владі від опозиції".

Зараз ви читаєте новину «Рибак буде слухняним спікером, а Кошулинський — невигідний для "Регіонів" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути