четвер, 13 грудня 2012 11:16

Виконавча влада має припинити поводитися так, ніби парламенту не існує - експерт

Виконавча влада має припинити поводитися так, ніби парламенту не існує - експерт
Костянтин Матвієнко переконаний: дії опозиції - це нормальна відповідь на шахрайство. Фото: www.ukrinform.ua

Якщо робота Верховної Ради зайде у глухий кут, вона може саморозпуститися.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Костянтин Матвієнко.

Коментуючи події перших днів роботи парламенту VII скликання, експерт наголосив, що позиція опозиції і, зокрема, партії ВО "Свобода" є цілком виправданими.

"Це єдиний спосіб боротьби з тим, що відбувається. Іншого методу і не може бути. Те, що ми побачили у роботі перших днів Верховної Ради є закономірною відповідь на шахрайство", - переконаний він, говорячи про дії опозиційних сил.

Політолог переконаний, що влада не очікувала, що зіштовхнеться з таким спротивом опозиції, оскільки мала намір таки сформувати свою більшість і працювати так, як працювала у попередньому скликанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Присутність "Свободи" прикрасила роботу парламенту - експерт

"Чи буде все йти так само, як зараз - залежатиме від виконавчої влади. Адже вони навіть не думали отримати таку Верховну Раду. Вони сподівалися, що легко отримають більшість і спокійно проведуть всі необхідні їм питання. Однак так не вийшло, - наголосив Матвієнко. - Якщо влада і надалі буде так поводитися і робити вигляд, наче парламенту зовсім не існує, то постійно буде стикатися з подібними ситуаціями".

Відповідаючи на уточнювальне запитання, як довго зможе опозиція боротися такими методами, експерт припустив, що у зовсім критичній ситуація Верховна Рада може навіть саморозпуститися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівці" поштовхалися з "регіоналами"

"Це все залежатиме від економічної ситуації в країні. Цілком може бути, що Рада спробує піти на власне переобрання за новим законом, якщо зайде зовсім у глухий кут у своїй діяльності", - підкреслив він.

Нагадаємо, що вчора, 12 грудня, відбулося перше засідання Верховної Ради VII скликання. Перший день ознаменувався бійками, штовханиною, блокуванням трибуни у сесійній залі. Крім того, представники партії ВО "Свободи" спиляли частину паркану навколо будівлі Верховної Ради, а потім вибили двері до ВР, які заблокували правоохоронці.

Сьогодні засідання парламенту також розпочалося із блокування трибуни та штовханини біля президіуму ВР.

Зараз ви читаєте новину «Виконавча влада має припинити поводитися так, ніби парламенту не існує - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути