четвер, 13 грудня 2012 10:12

"Це звичайна комерційна справа" — політолог про Табалових

"Це звичайна комерційна справа" — політолог про Табалових
Фото: glavcom.ua

Верховна Рада 7 скликання матиме ще декількох "тушок", тому батько та син Табалові — це лише перші представники перебіжчиків. Оскільки у Україні не діє закон, яким би можна було покарати "тушку", то це справа моральна.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Погребинський.

Говорячи про те, як Табалові перетворились у тушок, він зазначив: "Людина купує собі мандат у лідера фракції: і для себе, і для сина. Очевидно, що вони купують цей мандат, вони ж не розповідають за що саме фінансували кампанію, тобто купили це, коли домовлялися, що вони йдуть від опозиції".

"Це звичайна комерційна справа. Далі просто вони вважають, що жодних зобов'язань в них не має. Тут про закон не йдеться, оскільки у нас не має законів, які б заборонили це", - пояснив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко: "Ми не будемо влаштовувати змагання, хто перший добіг до трибуни"

Окрім того, він додав, що "свого часу був прибічником закону (ще коли вносили зміни до Конституції, так звані, "політичні реформи", хоча Мороз і Симоненко вмовили Кучму зняти це), який дозволяв фракції прийняти рішення про те, що в певної людини забрати мандат, якщо вона голосує не так, як фракція. Сьогодні такої норми немає, то все це моральні справи".

"Якщо Яценюк як лідер фракції несе відповідальність, а з нього як з гуся вода, то з цих людей те, як з гуся вода. Я, звичайно засуджую такий тип комерційної поведінки в політиці, але так точно засуджую реакцію опозиції, яка таке створює", - підкреслив Погребинський.

Зокрема, він вважає, що "щодо голосування їхніми картками виглядає, що це, мабуть, не законно". "У нас якщо спростувати всі голосування чужими картками, то у нас не має законодавчого поля зовсім", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати не домовилися про розблокування Ради

Експерт зауважив, що в країнах членів Європейського Союзу така практика також проводиться, "то, що їх не пускали в залу? Ну, що за сільрада?". Також він зазначив, що ще варто чекати нових "тушок" в Раді, хоча кількість їх нечисельна буде.

Нагадаємо, вчора, 12.12.12, Верховна Рада 7 скликання розпочала своє перше пленарне засідання, на якому зареєструвала п'ять фракцій: ПР, Об'єднаної опозиції "Батьківщина", Удар, "Свобода", КПУ.

Раніше повідомлялося, що фракція "Батьківщина" вимагає скласти депутатські мандати Олександра Табалова та Андрія Табалова, які були обрані до Верховної Ради від Батьківщини, через їхнє висловлене бажання перейти до лав Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Це звичайна комерційна справа" — політолог про Табалових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути