середа, 12 грудня 2012 18:54

Фесенко: "У цієї Ради є родова травма"

Фесенко: "У цієї Ради є родова травма"
Фото: ukraine2012.gov.ua

Верховна Рада 7 скликання, як і очікували експерти, буде конфліктною та агресивною, оскільки вона отримала "травми при народженні". Сьогоднішні події лише підтверджують тактичні дії опозиції, які хочуть завадити Партії регіонів голосувати по важливим кадрових питаннях, проте регіонали скоро перейдуть в контрнаступ.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"У цієї Ради є родова травма, ми бачили, як завершились вибори, які були конфлікти після виборів. Ця конфліктність після виборів, вона передалася і самій Раді, тому ми бачимо наслідки травм при народженні нинішньої ВР", - пояснив він.

Окрім того, на думку політолога, "те, що відбувалося сьогодні, це прогнозувалося, але цей конфлікт свідомо підсилюється опозицією".

На думку Фесенко, представники опозиції вдаються до силової тактики, аби завадити Партії регіонів голосувати по важливим кадрових питаннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не прийшов до ВР, бо від нього там вже нічого не залежало - експерт

"Зараз всі ці блокування — це тактика опозиції. Вони зривають голосування по кадрових питаннях, і фактично демонструють слабкість влади. От їм треба зараз по-швидкому зіпсувати плани влади у вирішенні кадрових питань, тобто по спікеру, по прем'єру", - додав Фесенко.

Також, на думку політолога, "цей план опозиції частково спрацьовує", але за його словами, "регіонали" не змісять опозицію довго чекати на відповідь. "Проте, я думаю, що влада і Партія регіонів перейдуть в контрнаступ, щоб вирішити свої питання якомога швидше", - резюмував експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК пояснили, що немає обмеження часу для того, аби Табалови стали депутатами

Нагадаємо, сьогодні, 12.12.12, Верховна Рада 7 скликання розпочала своє перше пленарне засідання, на якому зареєструвала п'ять фракцій: ПР, Об'єднаної опозиції "Батьківщина", Удар, "Свобода", КПУ.

Сьогодні представники ВО "Свобода" виламали зсередини двері у 2 під'їзді Верховної Ради та та зламали залізний паркан навколо Ради. Представники опозиції залишили президію Верховної ради на знак протесту проти рішення Партії регіонів реєструвати фракцію комуністів, після чого заблокували як президію, так і трибуну Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Фесенко: "У цієї Ради є родова травма"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути