середа, 12 грудня 2012 18:11

Янукович не прийшов до ВР, бо від нього там вже нічого не залежало - експерт

Янукович не прийшов до ВР, бо від нього там вже нічого не залежало - експерт
Янукович вже не пов'язаний з ВР, та і слухати вигуки "Ганьба!" йому не подобається. Фото: job-sbu.org

Президент Віктор Янукович вже не повязаний з парламентом і може вже не ходити на його засідання.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький.

Коментуючи те, що президент Віктор Янукович сьогодні не прийшов на урочисте відкриття Верховної Ради VII скликання, експерт підкреслив, що таким чином голова держави більше дистанціюється від парламенту, оскільки зараз вже з ним не пов'язаний.

"Янукович уже не пов'язаний так із Верховною Радою. У нас вже існує зараз президентсько-парламентська республіка і тому він не зобов'язаний з'являтися у парламенті", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати вирішили сидіти в Раді до ночі

Голобуцький додав: "А по-друге, вислуховувати вигуки "Ганьба!" і таке інше від опозиції йому теж, певно, не подобається. Зрозуміло, що в перший день роботи парламенту, якби там ще й був Янукович, то опозиція кричала б, вирищала б і щось таке б робила".

Відповідаючи на зауваження про те, що президент мав би підтримати кандидатів на прем'єра та спікера, яких висуває Партія регіонів, політолог підкреслив:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед першим засіданням нової Ради, "регіонали" замолили гріхи в Лаврі

"Від Януковича там вже нічого не залежало. Всі аргументи, які потрібні були для того, щоби зібрати цю більшість, якою вони будуть голосувати за прем'єра, вони вже були певно озвучені вчора чи позавчора. Це ж не політична воля людей, що от соратники зібралися і згуртувалися всі навколо нього. А це ж більшість, яка була зібрана за зовсім іншими принципами і засадами".

Зазначимо, що сьогодні, 12 грудня, відбулося перше засідання Верховної Ради VII скликання. Президент України Віктор Янукович не прийшов на засідання ВР.

"Якби мене запитали, що найважливіше для цього парламенту, окрім повернення нормального живого депутата, маю на увазі персональне голосування, я б сказав про повернення повноважень парламенту. Сьогодні парламенту, як такого, немає. І якщо це так, то навіщо президентові сюди приходити. Для того, щоб він прийшов на засідання, ми повинні повернути парламенту його повноваження", - прокоментував це Микола Томенко.

Як відомо, 9 грудня Янукович запропонував на посаду прем'єр-міністра кандидатуру Миколи Азарова, який і обіймав цю посаду дотепер.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не прийшов до ВР, бо від нього там вже нічого не залежало - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути