вівторок, 26 липня 2022 05:58

РФ зменшила прокачку газу в Європу. Кажуть про несправність турбіни

РФ зменшила прокачку газу в Європу. Кажуть про несправність турбіни
Росіяни зменшують поставки газу в Європу. Фото: Українська правда

Російська компанія "Газпром", яка забезпечує прокачування газу до Європи трубопроводом "Північний потік-1" оголосила про зупинку ще одного газотурбінного двигуна.

Пропускна потужність газогону зменшиться ще більше, йдеться в пресрелізі "Газпрому".

"У зв'язку із закінченням терміну міжремонтного напрацювання до капітального ремонту… "Газпром" зупиняє експлуатацію ще одного газотурбінного двигуна Siemens на компресорній станції "Портова", – повідомили в компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія оголосила Європі газову війну – Зеленський

Від середи пропускна спроможність КС "Портова" становитиме до 33 млн кубометрів на добу. Таким чином, постачання газу "Північним потоком" впаде до 20% заявленої потужності.

На цьому тлі ціна газу в Європі, за даними біржі ICE Futures, різко зросла до $1860 за тисячу кубометрів.

З 11 до 20 липня компанія Nord Stream AG тимчасово зупинила обидві нитки газопроводу "Північний потік" для планових профілактичних робіт.

З 16 червня "Північний потік" працював лише на 40% потужності. Скорочення постачання відчули в Німеччині Франції, Італії й Австрії.

За словами керівництва Росії, це пов'язано з технічними проблемами. Нібито через санкції Газпрому не повернули газоперекачувальні апарати компанії Siemens. 20 червня Кремль визнав, що антиросійські санкції остаточно поховають "Північний потік".

"Північний потік-1" скоротив постачання газу через тривалий ремонт турбіни компресорної станції. Запроваджені проти Газпрому санкції не дозволяють повернути турбіну з канадського підприємства, де проводили її капітальний ремонт, у Європу.

Канада вирішила зробити санкційний виняток та передати Німеччині турбіну для газопроводу "Північний потік-1". Канцлер Німеччини Олаф Шольц подякував за таке рішення. Рішення прийняли попри заперечення уряду України, а також великої української діаспори в Канаді.

13 липня уряд Канади вже відправив першу відремонтовану газову турбіну Росії для "Північного потоку". Попри санкції, Канада на вимогу Німеччини погодилася обслуговувати турбіни для країни-загарбниці два роки.

Зараз ви читаєте новину «РФ зменшила прокачку газу в Європу. Кажуть про несправність турбіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути