понеділок, 11 липня 2022 15:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина перестала отримувати газ по "Північному потоку"

Німеччина перестала отримувати газ по "Північному потоку"
Німеччина перестала отримувати газ по "Північному потоку-1" через "планові роботи". Фото: eastnews.ua

На російському газопроводі "Північний потік-1" розпочалися планові роботи на 10 днів.

У зв'язку з цим постачання газу до Німеччини з 11 до 21 липня через трубопровід повністю зупинили, повідомляє Tagesspiegel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні висловилися щодо рішення Канади повернути турбіну Газпрому

"Із 6:00 газ перестав надходити. Роботи мають проводити на рівні обладнання та програмного забезпечення", – зазначили на сайті оператора.

Водночас в урядових структурах Німеччини побоюються, що планові технічні роботи можуть перетворитися на "безперервне техобслуговування з політичних мотивів".

1 липня стало відомо, що Росія повністю вимкне "Північний потік" через ремонт трубопроводу. З 11 до 21 липня компанія Nord Stream AG тимчасово зупинить обидві нитки газопроводу "Північний потік" для планових профілактичних робіт.

З 16 червня "Північний потік" працював лише на 40% потужності. Скорочення постачання відчули в Німеччині Франції, Італії й Австрії.

За словами керівництва Росії, це пов'язано з технічними проблемами. Нібито через санкції Газпрому не повернули газоперекачувальні апарати компанії Siemens. 20 червня Кремль визнав, що антиросійські санкції остаточно поховають "Північний потік".

"Північний потік-1" скоротив постачання газу через тривалий ремонт турбіни компресорної станції. Запроваджені проти Газпрому санкції не дозволяють повернути турбіну з канадського підприємства, де проводили її капітальний ремонт, у Європу.

Канада вирішила зробити санкційний виняток та передати Німеччині турбіну для газопроводу "Північний потік-1". Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив подяку за таке рішення.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина перестала отримувати газ по "Північному потоку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути