понеділок, 26 грудня 2022 01:22

РФ виключать з Радбезу ООН – Кулеба

РФ виключать з Радбезу ООН – Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про виключення РФ з Радбезу ООН. Фото: Українська правда

Україна у понеділок, 26 грудня, планує порушити питання про подальше перебування Росії у Раді безпеки ООН.

РФ не має права знаходитися в цій організації, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, інформує Gazeta.ua.

"Завтра ми офіційно виступимо з такою позицією. У нас питання дуже просте: а чи має право Росія залишатися постійним членом Ради безпеки ООН і бути в Організації Об'єднаних Націй взагалі? У нас є переконлива та аргументована відповідь – ні, не має", – сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента назвали єдину причину вторгнення РФ до України

Питання про майбутнє Росієї після її поразки у війна в Україні перестає бути забороненим для обговорення в світовій дипломатії, додав він.

"Ці питання поки не обговорюють на пресконференціях і в публічних заявах лідерів держав і урядів, але рівнем нижче люди вже ставлять питання - якою має стати Росія, щоб вона не становила загрози миру і безпеці", – сказав Кулеба.

Росія є одним із постійних членів Ради безпеки ООН. Це дає їй можливість блокувати ухвалення будь-яких рішень в цій структурі. А крім цього, російські так звані дипломати використовують цей майданчик для просування своєї пропаганди.

Голови Європейської ради Шарль Мішель підтримав ідею припинення членства країни-агресорки Російської Федерації у Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Зараз ви читаєте новину «РФ виключать з Радбезу ООН – Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути