неділя, 25 грудня 2022 23:22

Спецтема: Війна Росії проти України

В Офісі президента назвали єдину причину вторгнення РФ до України

В Офісі президента назвали єдину причину вторгнення РФ до України
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів про цілі Путіна в Україні. Фото: Еспресо

Росією рухає лише бажання домінування у регіоні та поставити український народ на коліна.

У 2014 році про членство України в НАТО не йшлося, тоді обговорювалися лише якісь моделі щодо можливої угоди колективної безпеки, учасником якої могла б стати наша держава. Тому це не може бути причиною повномасштабної війни, розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону, інформує Gazeta.ua.

"Росією рухає лише ненависть, бажання домінування у регіоні та бажання знищити, поставити на коліна український народ, який завжди скептично дивився в сторону Росії", – заявив Подоляк.

На початку 90-х років українська влада запопадливо дивилася на Москву і таким чином породжувала сподівання готовності стояти на колінах, розповів він.

Ілюстративною персоною він назвав кума Путіна та проросійського політика Віктора Медведчука, який створив ілюзію боягузливості нашої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія хоче безкарно вбивати" – у Зеленського зробили заяву щодо "мирних ініціатив" Кремля

Україна сьогодні – це абсолютно інша країна. Росія тепер це прекрасно розуміє, проінформував він.

"На цьому тлі будь-які заяви про примирення виглядають щонайменше дивно, і вони вже не мають жодного значення", – наголосив Подоляк.

Він наголовив, що українці мають спокійно дійти до правильного фіналу війни, забезпечити формування нового каркасу безпеки, зокрема, Європи, оновити розуміння, що таке сучасне НАТО.

Також повернути Росію туди, де вона повинна перебувати як максимально відстала, злиденна і технологічно нерозвинута країна.

РФ не повинна впливати на глобальну політику, не входити у Велику двадцятку, не бути постійним членом Радбезу ООН, не домінувати в МАГАТЕ та інших міжнародних організаціях, впевнений Подоляк.

Російському диктатору Володимиру Путіну замість того, щоб вигадувати нові причини війни, потрібно повернутися до реальності.

Росія одноосібно напала на Україну і вбиває її громадян. Інших "країн, мотивів, геополітики" немає, у Twitter написав Подоляк.

Він впевнений, що всіх воєнних злочинців очікує трибунал.

Зараз ви читаєте новину «В Офісі президента назвали єдину причину вторгнення РФ до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути