пʼятниця, 23 листопада 2012 22:50

РФ відправила Чорноморський флот до Сектора Гази

РФ відправила Чорноморський флот до Сектора Гази
Фото: ria.ru

Росія направила загін кораблів Чорноморського флоту до берегів Сектора Гази, щоб евакуювати росіян в разі ескалації палестино-ізраїльського конфлікту. Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на джерело в головному командуванні ВМФ РФ.

"Загін бойових кораблів Чорноморського флоту в складі гвардійського ракетного крейсера "Москва", сторожового корабля "Сметливый", великих десантних кораблів "Новочеркасск" і "Саратов", морського буксира МБ-304 і великого морського танкера "Иван Бубнов" отримав наказ перебувати в призначеному районі східної частини Середземного моря для можливої евакуації російських громадян з району Сектора Гази в разі ескалації палестино-ізраїльського конфлікту", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, в ході несення бойової служби екіпажі кораблів продовжать займатися плановою бойовою підготовкою, обслуговуванням техніки і озброєнням.

У середу набуло чинності перемир'я між Ізраїлем і палестинськими угрупованнями Сектора Гази, узгоджене при американо-єгипетському посередництві. Воно базується на принципі "затишшя в обмін на затишшя".

Однак у п'ятницю стало відомо, що ізраїльські військові відкрили вогонь по групі жителів Сектора Гази, убивши одного і поранивши близько 15 осіб у першому збройному інциденті за півтора дня перемир'я. Тим часом глава МЗС РФ Сергій Лавров зазначив, що угода про припинення вогню є важливим досягненням, однак, для вирішення конфлікту цього недостатньо - необхідні прямі переговори між Ізраїлем і Палестиною.

Зараз ви читаєте новину «РФ відправила Чорноморський флот до Сектора Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути