Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2020 09:38

Резніков нагадав Зеленському, що його термін завершення війни на Донбасі спливає

Резніков нагадав Зеленському, що його термін завершення війни на Донбасі спливає
Цього року війна на Донбасі не буде завершена, тому що потрібно багато часу на виведення російських військ з окупованих територій. Фото: Укрінформ

Термін в один рік для завершення війни на Донбасі, який озвучував президент Володимир Зеленський, слід розуміти як термін, відведений на те, щоб спробувати реалізувати той сценарій, який було прописано в Мінських угодах.

Про це віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розказав в ефірі програми "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війну можна закінчити будь-коли - Зеленський

"Я трохи по-іншому трактую слова президента. Він сказав, що дає собі рік, щоб йти за сценарієм, який було написано 2014 року, маються на увазі Мінські угоди. Так, як вони написані. Він це сказав 9 грудня в Парижі (на зустрічі лідерів держав "нормандської четвірки" 9 грудня 2019-го, - Gazeta.ua). Тому 9 грудня спливає цей рік, і президент прийматиме рішення".

Війна на Донбасі не буде завершена 2020-го, тому що потрібно багато часу на виведення військ Російської Федерації з окупованих територій Донецької та Луганської областей, запевнив Резніков.

В березні 2020 року в інтерв'ю британському The Guardian президент Зеленський висловив сподівання, що може домовитися з президентом Росії Путіним про припинення війни на Донбасі, але не виключає, що може вийти з переговорів, якщо в них не буде прогресу протягом року після грудневого саміту в "нормандському форматі".

Наприкінці серпня 2020-го в інтерв'ю телеканалу Euronews Зеленський зазначив, що сподівається на можливість завершити війну на Донбасі вже цьогоріч.

7-й рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької і Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Резніков нагадав Зеленському, що його термін завершення війни на Донбасі спливає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути