середа, 17 жовтня 2007 17:23

"Регіони" не заважатимуть Тимошенко

  Юрій Мірошниченко каже, що у Партії регіонів є кандидатури на всі посади
Юрій Мірошниченко каже, що у Партії регіонів є кандидатури на всі посади

37-річний Юрій Мірошниченко з Партії регіонів обраний до Верховної Ради шостого скликання. Він — 143-й номер у партійному виборчому списку.

Нині багато говорять про те, що "регіонали" можуть не скласти присяги й заблокувати таким чином роботу новообраного парламенту — щоб не допустити до влади БЮТ і НУ-НС.

— Це залежатиме від рішення партії, — пояснює Мірошниченко. — Якщо буде ухвалене рішення, що не приймаємо присяги, ми це зробимо.

Віктор Ющенко заявив, що підтримає лідерку БЮТу Юлію Тимошенко на прем"єрство. Чи означає це, що Партія регіонів автоматично опиниться в опозиції?

— Мені це нагадує якусь параною. Тому що всі говорять про те, чого зараз немає й бути не може. Немає коаліції, немає парламенту. Це ще раз підтверджує, що статус цих перемовин — "попередні консультації".

Спочатку треба створити коаліцію. Не факт, що так і буде. Ми вже бачили, як і Ющенко, і Тимошенко, і лідери "Нашої України" роблять заяви, а потім їх не виконують. Коли буде юридичний факт створення коаліції та подання президентом кандидатури Тимошенко на прем"єра, тоді й говоритимемо про опозиційність Партії регіонів. Ми жодних проблем із перебуванням в опозиції не маємо.

Чи блокуватимете трибуну, якщо Тимошенко все ж висунуть на прем"єрство?

— Ні. Якщо ми не зможемо сформувати коаліцію, а вони її сформують, то ми будемо ефективною опозицією. А Тимошенко нехай керує, і ми не чинитимемо жодних перешкод. Ми визнаємо права тих, хто збереться в більшість.

Чи ви ще розраховуєте на широку коаліцію?

— Партія регіонів має політичну позицію. Не займається розраховуванням, інтригами, хапаннями за владу. Ми відкрито вийшли на переговорний процес і запропонували всім його вести.

Партія регіонів підтримає кандидатуру Петра Порошенка на посаду голови Національного банку?

— Я не коментуватиму цього, — роздратовано відповідає Мірошніченко. — На основі чого? Звісно, що ні! Бо в нас є свій кандидат!

Почесний президент "Укргазбанку", народний депутат Василь Горбаль?

— Я цього не сказав. У нас є кандидати на всі посади. І прем"єра ми підтримуватимемо свого.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" не заважатимуть Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути