четвер, 21 березня 2013 13:50

"Регіони", комуністи й опозиція хочуть відставки Королевської

"Регіони", комуністи й опозиція хочуть відставки Королевської
Парламентарі різних партій звинувачують Королевську у бездіяльності й профнепридатності. Фото: nr2.ru

Партія регіонів і комуністи ставитимуть питання про відставку міністра праці та соціальної політики Наталії Королевської.

Про це представники двох правлячих політсил заявили "Новому Регіону".

У п'ятницю, 22 березня, у Верховній Раді України очікується звіт уряду. Напередодні парламентський комітет соціальної політики та праці провів засідання, де було заслухано доповідь про результати роботи профільного міністра Наталії Королевської.

Перший заступник голови комітету, депутат фракції Партії регіонів Ярослав Сухий повідомив, що було розглянуто питання про виконання міністерством Європейської соціальної хартії. Зі слів депутата, Європейська соціальна комісія при Європарламенті вже дала негативні оцінки роботи нового міністра. Європейські соціальні стандарти, які обіцяла в рамках передвиборної кампанії лідер партії "Україна - Вперед!", реалізовані в українських реаліях у кращому випадку на 25%.

"У нас є дуже серйозні претензії до Королевської... Сьогодні наш комітет не отримав жодного проекту закону у рамках реформування оплати праці у частині підвищення соціальних стандартів. Тому взагалі не зрозуміло, що робить і чим реально займається міністерство. Вона (Королевська) нічого не робить! Вона постійно критикувала Трудовий Кодекс, принципи формування споживчого кошика, але нічого не запропонувала взамін. Тому ми будемо ставити питання про її професійну непридатність", - сказав Сухий.

Ще більш критичний в оцінках комуніст і голова комітету Петро Цибенко. Він зазначив, що глава відомства за перші місяці роботи не доклала жодних зусиль, щоб вирішити головну проблему - погашення заборгованості з виплат зарплат бюджетникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська розповіла, через кого не виконуються соцвиплати

"На сьогодні ця цифра вже більше 1 млрд. гривень. Із такими темпами через пару місяців сума буде критичною. Таких боргів не було при жодному міністрі", - зазначив депутат.

Він нагадав, що Королевська заробляла виборчі дивіденди, обіцяючи скасувати пенсійну реформу, підвищення пенсійного віку. Однак на ділі міністерство палець об палець не вдарило, щоб хоч якось зрушити справу з мертвої точки.

"Пенсійний фонд дотується, як і раніше, а соціальні гарантії в 2013 році підвищать всього на 13 гривень! Така сума закладена у бюджеті. Це просто знущання. Але у Королевської на це закривають очі, забуваючи про обіцяні тисячі євро у вигляді зарплат і пенсій", - сказав комуніст.

Парламентар пообіцяв, що комітет буде звертатися до Генеральної прокуратури, включати інші важелі, передбачені законодавством, щоб домогтися хоча б погашення по зарплатах.

"Адже наразі новий міністр нічого не робить для цього", - констатував Цибенко.

Член комітету, екс-міністр соціальної політики та депутат фракції "Батьківщина" Людмила Денисова вважає, що повністю провальна політика у Мінсоцполітики була очікувана. За її оцінками, призначення Королевської міністром з урахуванням того, що вона жодного дня не пропрацювала у цій сфері, було помилковим. Саме тому міністерство стало для Королевської черговим етапом примноження власних капіталів, а також капіталів близького оточення, говорить опозиціонерка.

Денисова пообіцяла, що опозиція обов'язково під час години запитань до членів Кабміну питатиме з Королевської, чому останнім часом були призначені "свої" люди в основних фондах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська закликала нардепів до справедливості: "Давайте хоча б їх позбавимо пільг"

У ЗМІ вже згадувалося про те, що з приходом Королевської Державною службою зайнятості без усякого наказу керує один із кандидатів за списком її партії - Руслан Ігнатьєв. У Фонді соціального захисту інвалідів призначено Ігоря Забокрицького - теж кандидат у її передвиборному списку. Така ж ситуація у Фонді соціального страхування, де в порушення всіх норм регламенту на посаду в. о. директора виконавчої дирекції був призначений кум міністра - Олег Погодін.

Але це не поодинокий приклад у роботі Міністерства.

Також Денисова повідомила, що невдовзі після призначення Королевської до неї звернувся колектив київського спеціалізованого клінічного санаторію "Перемога".

"Міністр і тут призначила керівником наближену людину, яка відразу ж зажадала копії актів на право користування земельними ділянками - а це 19,0 гектарів, оточених лісом... Дії міністра соціальної політики можна розцінювати як рейдерське захоплення. При такому кишеньковому керівнику земля буде використовуватися за своїм розсудом, а не для того, щоб там могли відпочивати й оздоровлюватися люди. Це і ветерани, і чорнобильці, й афганці. Відбувається банальний дерибан землі у Києві, яку хочуть вилучити у санаторію і продати", - цитує її сайт "Політика".

Денисова направить депутатський запит на ім'я прем'єр-міністра Миколи Азарова, щоб він дав оцінку діяльності міністра Королевської.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони", комуністи й опозиція хочуть відставки Королевської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути