Ексклюзиви
субота, 16 березня 2013 11:39

Королевська розповіла, через кого не виконуються соцвиплати

Королевська розповіла, через кого не виконуються соцвиплати
Наталія Королевська. Фото: provse.te.ua

Міністр соціальної політики Наталія Королевська пообіцяла боротися із безробіттям та невиплатою заробітних плат.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу "Інтер".

"Один з пріоритетів уряду - це безробіття. Бо сьогодні зареєстрованих людей у центрі зайнятості більше 500 тисяч, а за статистикою безробітних - більше мільйона, - наголосила вона. - Друга проблема — заборогованість по заробітним платам. У нас сьогодні заборгованість у країні близько 1 млрд грн. Нормально це? Зрозуміло, ні".

Королевська розповіла, що у майбутньому держава візьме на себе зобов'язання щодо виплати заборгованостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська закликала нардепів до справедливості: "Давайте хоча б їх позбавимо пільг"

"Ми, у першу чергу, маємо розібратися з тими підприємствами, які економічно активні, які працюють, але не платять заробітні плати з різних причин. Ми вже подали відповідне звернення до ГПУ. Друге — це заборогованість по заробітним платам у підприємствах-банкрутів. Такої заборгованості близько 500 млн. І тут ми розуміємо, що нам вже не допоможе ГПУ. Держава має гарантувати виплату заробітні плати підприємств-банкрутів", - наголосила Королевська.

Вона додала: "Для нас сьогодні стоїть великий виклик. Всі ці проблеми в один день ми вирішити не зможемо. Але ми почали в цьому напрямку сьогодні рухатися".

Водночас, міністр звинуватила депутатів у блокуванні парламент, через що, мовляв, не можуть запрацювати постанови уряду щодо виплат соціально незахищеним прошаркам населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін пропонує НБУ збільшити на 71 млн грн видатки на фінансування соцвиплат

"Я хочу сказати одне, що депутати повинні виконувати свої обов'язки; приймають закони - ми їх виконуємо. Ось ми прийняли в середу урядом рішення. Є у нас діти-інваліди, сироти. Це найбільш незахищені дітки. Ми прийняли рішення додати цим діткам виплату в розмірі 894 гривні щомісяця. Але дітки не отримають ці гроші, тому, що для цього повинен проголосувати парламент", - обурилася Королевська.

Вона додала: "У нас повинна була пройти індексація пенсій людям з 1 березня. Так от індексації пенсій людям немає з 1 березня, тому що парламент повинен піти і натиснути там на кнопочки. А не розповідати, якого кольору в нас кнопка в парламенті".

Зараз ви читаєте новину «Королевська розповіла, через кого не виконуються соцвиплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути