середа, 06 лютого 2013 09:48

Королевська заявила, що зарплатних боргів перед бюджетниками немає

Королевська заявила, що зарплатних боргів перед бюджетниками немає
Наталія Королевська. Фото: unn.com.ua

За січень заробітна плата працівникам бюджетної сфери профінансована у повному обсязі.

Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська після завершення селекторної наради щодо погашення заборгованості із заробітної плати.

"Найголовніше, що я сьогодні почула від керівників областей - у бюджетній сфері немає заборгованості. Тобто вчителі, лікарі, представники місцевих адміністрацій отримали у січні місяці всю заробітну плату. Ми тримаємо це питання на контролі", - цитує слова Королевської прес-служба Мінсоцполітики.

Вона повідомила, що за оперативними даними заборгованість із заробітної плати загалом по країні за січень скоротилась на 50 млн грн.

"За січень заборгованість із заробітної плати скорочено на 50 мільйонів гривень. Я сподіваюсь, що за лютий місяць вона скоротиться ще на 30-35 мільйонів гривень. Очікуємо, що до кінця року заборгованість скоротиться десь на 400 мільйонів гривень", - сказала Королевська.

Міністр також зазначила, що заборгованість із зарплати працівникам державних підприємств у січні зменшилась на 72,1 млн грн. Серед найбільших боржників підприємств державної форми власності підприємства "Укроборонпрому" (174,2 млн грн), підприємства Фонду державного майна (52, 2 млн грн), підприємства Міністерства інфраструктури (30,4 млн грн) та підприємства Агентства державного майна (29, 5 млн грн).

Крім того, Королевська повідомила, що до 15 лютого кожна область має розробити графік погашення заборгованості із заробітної плати.

"До 15 лютого ми просимо розробити графік погашення та реструктуризації заборгованості щодо заборгованості із заробітної плати по кожному підприємству в розрізі областей та затвердити їх у відповідних центральних органах виконавчої влади. До 1 березня такі графіки мають надійти до Мінсоцполітики для погодження", - сказала Міністр.

Також за результатами селекторної наради було ухвалено рішення провести низку виїзних засідань Міжвідомчої комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати. Перше засідання відбудеться наприкінці лютого у Харківській області.

Зараз ви читаєте новину «Королевська заявила, що зарплатних боргів перед бюджетниками немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути