Ексклюзиви
середа, 01 червня 2011 15:04

"Регіонали" здають Росії газову трубу - економіст

"Регіонали" здають Росії газову трубу - економіст

У Партії регіонів діють синхронно з російською владою, аби РФ змогла забрати за безцінь українську газотранспортну систему. Заяви росіян та "регіоналів" узгоджені.

Таку думку Gazeta.ua висловив академік Академії економічних наук, професор Володимир Пилипчук.

Науковець проаналізував оприлюдненні 1 червня заяви генерального директора Фонду національної енергетичної безпеки Росії Костянтина Симонова та заступника керівника фракції Партії регіонів у Верховній Раді Вадима Колесніченка.

У них, зокрема, Костянтин Симонов, говорить, що ціна газу для України буде знижена тільки за умови участі РФ в управлінні українською ГТС.

Колесніченко, коментуючи перемовини щодо ціни на російський газ для України, зазначив, що ГТС – це "іржава труба, яка нікому не потрібна".

"Генеральний директор Фонду національної енергетичної безпеки Костянтин Симонов прямим текстом поставив ультиматум Україні: "Хочете дешевого газу - пускайте РФ до управління трубою, і крапка". І тут же в пресі заступник керівника фракції Партії регіонів у Верховній Раді Вадим Колесніченко підіграв: "ГТС - це іржава труба, яка нікому не потрібна", - наголосив Пилипчук.

Аналізуючи заяви, науковець зробив висновок про узгодженість позицій.

"Симонов розуміє, що українська ГТС - це не рулон туалетного паперу, а стратегічно важливий для Росії об'єкт. Вона докладе максимум зусиль, щоб "конфіскувати" його в України. А Колесніченко чинить як зрадник України, який, перебуваючи у владі України, діє на шкоду її інтересам. Як агент Росії, котрий лобіює її інтереси", - підкреслив економіст.

На його думку, Колесніченко "настільки недалекий, що не здатний відрізнити цінність "куска іржавої труби" від стратегічного значення ГТС України".

"Зрештою, Колесніченко - не рядовий член партії, а заступник керівника парламентської фракції. Обидві заяви хоч і протилежні в оцінках, але вони свідчать про узгодженість позицій російської влади та "регіоналів" в здачі української газової труби", - додав академік.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" здають Росії газову трубу - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути