вівторок, 13 березня 2007 16:10

Регіонали заглядали Тимошенко у рот, коли вона кричала їм: "Банда!" (ФОТО)
7

Регіонал Юрій Болдирєв несе почесну блокадну варту біля трибуни під час виступу Тимошенко
Тимошенко їм кричала: "Банда!"
Томенко вже геть освоївся у кріслі віце-спікера
Зранку представники антикризової коаліції заблокували трибуну Верховної Ради. Але виступити лідерам опозиції дали. 46-річна Юлія Тимошенко і 38-річний В"ячеслав Кириленко оголосили вимоги до парламентської більшості, які вони погодили з президентом напередодні.

- Банда в Україні панувати не буде! - вигукує Тимошенко в мікрофон.

Вимагає оголосити перерву і обговорити вимоги опозиції. "Антикризовики" критикують опозиціонерів. Зокрема, комуніст Петро Симоненко звинувачує у бажанні відновити президентську монархію часів Леоніда Кучми. 62-річний голова Верховної Ради Олександр Мороз таки оголошує перерву і прогнозує дії опозиції:

- Далі накриються два сектори прапорами, на два тижні - блокування Верховної Ради, вимога до президента не підписувати закони і спроба, щоб підписав указ про розпуск парламенту.

Спікер просить Віктора Ющенка не піддаватись на такий сценарій. Додає, що невдовзі в "антикризовиків" буде 300 голосів депутатів, аби долати його вето. Приєднаються ті, кому набридло протистояння. Надає слово одному з перших перебіжчиків у парламенті цього скликання екс-"нашоукраїнцеві" Володимиру Заплатинському, 55 років.

- У Верховній Раді створюється депутатське об"єднання "Незалежна Україна", - оголошує той.

Каже, що депутати, яких опозиція виключила за зраду зі своїх фракцій, створюють своє об"єднання. До нього увійдуть восьмеро колишніх БЮТівців та двоє колишніх "нашоукраїнців". Запрошує приєднуватися нових членів.

Після перерви у засіданні Верховної Ради опозиціонери спускаються в залу в підвалі. Невдовзі звідти виходять. Одного з "нашоукраїнців" Романа Безсмертного перестріває у коридорі колишній губернатор Київщини Євген Жовтяк. Він сьогодні судиться з президентом Ющенком через звільнення з посади. Тисне руку Безсмертному і намагається зав"язати розмову. Той широко усміхається, але швидко прощається.

- Слухай, ти ж якось подзвони, - сумно просить колишній губернатор, але Безсмертний швидко іде.

На третьому поверсі парламенту лідери опозиції скликають журналістів. Самі відходять убік порадитись. Тимошенко щось тихо говорить, а Кириленко слухає. Дівчина-фотограф намагається зробити знімки. Але особистий фотограф Тимошенко відштовхує її.

- Саша, хто ти такий, щоб нам забороняти? - обурено вигукує її колега.

- Напишіть про це. Тут вже одні писали, - різко відповідає фотограф лідерки БЮТу.

Тим часом Тимошенко і Кириленко підходять до журналістів. "Нашоукраїнець" оголошує, що "антикризовики" не підтримують вимог опозиції. Тому фракції БЮТу й "Нашої України" залишають парламент і проситимуть президента скликати засідання Ради національної безпеки і оборони для обговорення цих вимог. Юлія Тимошенко обіцяє, якщо вони будуть проігноровані, то опозиція діятиме так само, як перед президентськими виборами.

- Скоро-скоро їхні фракції розваляться, і вони будуть в антикризовій коаліції, - говорить трохи згодом один з лідерів фракції Партії регіонів Вадим Кисельов, 58 років.

Каже, що коаліції вдасться домовитися з Віктором Ющенком і він не накладатиме вето на їхні закони.

Руслан КАВАЦЮК

Зараз ви читаєте новину «Регіонали заглядали Тимошенко у рот, коли вона кричала їм: "Банда!" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути