середа, 17 жовтня 2012 12:28

"Регіонали", своїми заявами про співпрацю з "УДАРом", хочуть внести суперечності між опозицією - Гарань

"Регіонали", своїми заявами про співпрацю з "УДАРом", хочуть внести суперечності між опозицією - Гарань
Олексій Гарань: "Банкова намагається розколювати опозицію". Фото: glavcom.ua

Партія Регіонів, заявляючи про можливу співпрацю з "УДАРом", намагається внести додаткові непорозуміння між "УДАРом" та Об'єднаною опозицією.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Олексій Гарань, коментуючи заяву "регіонала" Георгія Смітюха про те, що Партія регіонів може створити більшість у новому парламенті з КПУ та "УДАРом".

"Офіційно "УДАР" не піде на співробітництво з Партією регіонів. Такі висновки слідують із заяв партії. Але я не виключаю того, що можуть знайтися люди, які обрані за списками "УДАРу" і серед мажоритарників, яких Партія регіонів спробує перетворити на частину майбутньої коаліції. Вони будуть намагатися зробити "тушок" із деяких майбутніх депутатів", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР не об'єднуватиметься з ПР через президентські амбіції Кличка - експерт

Відповідаючи на питання, чому наразі від "регіоналів" звучать подібні заяви, експерт сказав:

"Банкова намагається розколювати опозицію, вона намагається грати на тих суперечностях, які є. Чому, коли з'явилися соціологічні дані про те, що "УДАР" може обійти Об'єднану опозицію, чому Партія регіонів так за це вхопилися? Абсолютно очевидно, що для них важливо було, аби з символічної точки зору, Об'єднана опозиція не набрала більшість по партійним спискам. Вони опосередковано зацікавлені в тому, аби "УДАР" обійшов Об'єднану опозицію. Партія регіонів намагається внести додаткові суперечності між опозицією і "УДАРом", посіяти недовіру, що вкладається в її загальну тактику".

Окрім того, за його словами, "УДАР" у цілому займає зараз менш жорстку позицію щодо влади."В списку Об'єднаної опозиції є люди, які відомі своєю опозиційною діяльністю, не піддалися тиску влади, а в "УДАРі" є ряд людей, про яких ми мало знаємо і тому виникає певний відсоток непрогнозованості", - резюмував Гарань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Удару" варто підписати угоду з "Батьківщиною", бо інакше переможе ПР - експерт

Нагадаємо, вчора в ефірі "5 каналу" "регіонал" Григорій Смітюх заявив: "Ми готові співпрацювати зі всіма тими, хто поділять нашу програму. Я впевнений, що і "УДАР" з нами розділяють багато позицій, сьогодні у виборчому процесі їхня програма багато в чому співпадає з нашою, і я впевнений, що комуністи нас підтримують".

Раніше "УДАР" та Об'єднана опозиція узгодили деяких кандидатів по мажоритарним округам. Крім того, "Батьківщина" запропонувала "УДАР"у підписати угоду про створення коаліції демократичних сил у новому парламенті. Також вчора лідер партії "УДАР" заявив, що не буде співпрацювати з ПР.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали", своїми заявами про співпрацю з "УДАРом", хочуть внести суперечності між опозицією - Гарань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути