субота, 23 лютого 2013 11:44

"Регіонали" хочуть позбутися прогульників Іванющенка та Веревського руками опозиції

"Регіонали" хочуть позбутися прогульників Іванющенка та Веревського руками опозиції
Веревський - перший кандидат на "виліт" ФОТО: kolo.pl.ua

Партія регіонів має намір мобілізувати всі наявні в Раді "багнети". В результаті депутатських мандатів можуть позбутися декілька депутатів-бізнесменів: їх можуть замінити реальними "голосувальниками".

Після посилення контролю над персональним голосуванням народних депутатів, на Банковій вирішили очистити парламентську фракцію Партії регіонів від "мертвих душ" - депутатів-прогульників, обраних за партійним списком. Серед кандидатів "на вихід" опинилися кілька помітних регіоналів, зокрема, Юрій Іванющенко.

Про це повідомляють джерела ZN.UA в адміністрації президента і керівництві фракції ПР.

Як відомо, 27 лютого буде презентовано програму уряду, якій потрібен не тільки президентський "акцент", але і забезпечення новими законами, які треба терміново провести через зал. Списочників-"прогульників" взагалі планують "відчепити".

Для цього вже розроблена спеціальна схема. Днями представник фракції ВО "Свобода" Михайло Блавацький направив запит спікеру Верховної Ради Володимиру Рибаку * з вимогою звернутися до суду з позовом про позбавлення Андрія Веревського статусу народного депутата-регіонала. Причина - незаконне поєднання депутатської та підприємницької діяльності.

За неофіційними відомостями, комбінація інспірована Банковою та узгоджена з самим Веревським, який за свій мандат, схоже, не надто тримається.

Руками опозиції і суду влада хоче замінити Веревського, імовірно, Юрія Іванющенка та Олександра Волкова, а також ще 2-3 "мертвих душ" тими, хто буде мати можливість безпосередньо і регулярно брати участь у голосуванні.

"Жертви" підбираються з депутатів, обраних за списком. Логіка проста: в разі позитивного рішення судової інстанції аморфних "утримувачів мандатів" можна швидко замінити реальними беззаперечними "голосувальниками".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть позбутися прогульників Іванющенка та Веревського руками опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути