пʼятниця, 22 лютого 2013 16:26

Після особистого голосування опозиція має добиватися двотурової виборчої системи - Палій

Після особистого голосування опозиція має добиватися двотурової виборчої системи - Палій
На думку Палія, нова виборча система дозволить людей звільнити від залежності від партійних інтриг і домовленостей. Фото: foto.delfi.ua

Український політолог Олександр Палій вважає, що нинішня виборча система в Україні абсолютно патологічна.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Після цього персонального голосування опозиція повинна чітко виступити за формування системи виборів за абсолютною більшістю по мажоритарній складовій, - говорить він. - Тому що зараз дуже багато залежить від того, домовляться опозиціонери чи не домовляться. А в ідеалі це не мало би турбувати громадян. Тому що вони мали б отримати нормальний результат просто за фактом свого голосування. Як це було б, наприклад, у виборах із двома турами. Тому я думаю, що це питання опозиціонери повинні зараз дуже гостро ставити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи спільно ухвалили Регламент та євроінтеграцію, і пішли відпочивати до 5 березня

Палій також додав, що нова виборча система дозволить людей звільнити від залежності від партійних інтриг і домовленостей.

"Подивіться, яка ціна фальсифікацій при нинішній системі. Депутатів обирали з перевагою десь у 10-15 або 100 голосів, і з мерами може бути те ж саме. Натомість, якби була нормальна система виборів у два тури, яка існувала в Україні на парламентських виборах до 2002 року, а на мерських до 1998-го, то тоді це питання абсолютно не хвилювало б населення. Виборці просто голосували б, і від маніпуляцій, інтриг, партійних домовленостей залежали б значно менше, ніж зараз", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Після особистого голосування опозиція має добиватися двотурової виборчої системи - Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути