вівторок, 16 квітня 2013 22:21

"Регіонал" розповів, чому наразі "не доцільно" проводити київські вибори

"Регіонал" розповів, чому наразі "не доцільно" проводити київські вибори
Володимир Зубанов.Фото: radiosvoboda.org

Партія регіонів чекає все ж таки рішення Конституційного суду по київським виборам, проте без зміни законодавства та надання меру міста більше повноважень вибори не мають великого значення.

Таку думку висловив в коментарі Gazeta.ua колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов.

"Партія регіонів чекає все ж таки рішення Конституційного суду по київським виборам. Вибори і депутатів, і мера мають проходити разом, тому й природно, що чекають, щоб двічі не голосувати", - висловив думку колишній народний депутат.

Водночас Зубанов наголосив, що якщо не буде змінене законодавство, питання призначення мера Києва не матиме важливого значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада вигадує "відчіпну побрехеньку", яка затягуватиме вибори в Києві - Чорновіл

"По друге, немає жодного сенсу в цих виборах, якщо не будуть змінені закони по яким буде працювати мер, тобто питання в його повноваженнях. Зараз депутатам треба сісти та напрацювати закони по яким буде працювати мер та Київська рада", - наголосив політик.

"Тобто два чинника не дозволяють ПР все ж таки проголосувати – треба дочекатися рішення КС, і треба закони прийняти , які б дозволяли ефективно працювати меру", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тих, хто порушує мирний спокій громадян - стріляють" - Чечетов про акцію під Межигір'ям

Окрім того, за його словами, підняття цього питання знову – це просто "бажання збурити суспільство", привернути увагу до себе, тому поки це "не доцільно".

Нагадаємо, народні депутати провалили голосування за постанову про признання позачергових виборів в Києві. За проект постанови Володимира Яворівського проголосувало 200 нардепів при необхідних 226. Партія регіонів не віддала жодного голосу "за".

Як раніше повідомлялось, повноваження попереднього мера Леоніда Черновецького Київрада припинила достроково в липні 2012 р. З тих пір йдуть дискусії про вибори нового мера. Найактивнішу позицію тут займає партія УДАР. У грудні 2012 р. УДАР зареєстрував у парламенті проект постанови про призначення на 2 червня 2013 р. виборів мера Києва і Київради, однак парламент не поспішав призначати вибори.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" розповів, чому наразі "не доцільно" проводити київські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути