пʼятниця, 14 вересня 2012 08:47

"Регіонал" розхвалив закон про земельний банк: "Ми обговорювали його весь рік"

"Регіонал" розхвалив закон про земельний банк: "Ми обговорювали його весь рік"
Григорій Смітюх пообіцяв, що селянам надаватимуть пільгові кредити. Фото: www.volynpost.com

Закон про банк землі направлений на те, аби селяни могли купляти землю.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат від Партії регіонів Григорій Смітюх.

Він розповів, що свого часу в Україні землі було розпайовано, тобто "передали ці землі громадянам, які живуть у сільській місцевості, безкоштовно".

"Серед цих громадян, безперечно, не кожен спроможний самотужки обробляти землю, вносити кошти, вирощувати. Безперечно, є громадяни, які б хотіли цим правом скористатися згідно з Конституцією. Раз людина має право власності, вона хоче цю землю продати. Це природно. Але сьогодні ринок землі неможливо запровадити з однієї причини – тому що громадяни, які працюють, а їх у сільській місцевості третина, не спроможні конкурувати із великими фірмами, в тому числі із банками, які знаходяться в Україні", - наголосив нардеп.

Смітюх розповів, що з цього приводу протягом 2012 року було організовано низку круглих столів, дискусій.

"Ми прийшли до висновку, що на цьому етапі раз ми не можемо забезпечити громадян, саме які хочуть працювати з землі, достатньо великими коштами для того, щоб вони скупили знаряддя для обробки землі, треба створити відповідні умови, надати їм кредити на пільгових умовах. Тому що банки, які сьогодні фінансують реальний сектор нашої економіки, ставлять такі відсотки, що неспроможні громадяни утримувати і забезпечувати повернення кредиту. Відповідно нам потрібен земельний банк", - наголосив парламентар.

"Регіонал" додав: "Коли ми розглядали закон про ринок землі стояло два питання: як убезпечити селян, щоб вони не втратили землю, і як убезпечити державу і майбутнє покоління. Убезпечити можна таким чином: в законі, який було прийнято у першому читанні, передбачено обмеження того, хто має право купувати або продавати землю".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" розхвалив закон про земельний банк: "Ми обговорювали його весь рік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути