середа, 25 липня 2012 12:27

Азаров доручив трьом міністрам вивчити перспективи аграрного сектору

Азаров доручив трьом міністрам вивчити перспективи аграрного сектору
Прем'єр похвалився, що повертає Дніпру статус транспортної артерії. Фото: press.org.ua

В українському селі утворилися парадокси, які суперечать здоровому глузду — з одного боку безробіття, з іншого — брак робочих місць . Про це на засіданні уряду сказав прем'єр Микола Азаров.

"Цей абсурд треба ліквідувати. Аграрний сектор зростає високими темпами. Це приваблива сфера для інвестицій. Обов'язковою вимогою уряду до інвестицій у розвиток сільського господарства є створення робочих місць та підвищення доходів працівників землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров хоче на законодавчому рівні підтримати експортну діяльність країни

Азаров також зазначив, що зараз в агропромисловому секторі реалізується 20 масштабних проектів із загальним обсягом інвестицій понад 8,5 млд грн.

"Завтра я буду на відкритті великого технологічно досконалого зернового терміналу на Дніпрі в Київській області. Ми і Дніпру повертаємо статус важливої транспортної артерії. Водночас я подивися на статистику створення робочих місць в результаті реалізації названих проектів. Усього буде створено 7 тис робочих місць - тобто на кожен мільйон гривень інвестицій припадає менше 1-го робочого місця. На мій погляд це неправильно."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість безробітних в Україні зменшилась на 80 тис. осіб - Азаров

Прем'єр доручив МінАПК, Мінекономрозвитку, Мінсоцполітики провести консультації з представниками аграрного бізнесу, науковцями, громадськими об'єднаннями щодо перспектив розвитку ринку праці на селі.

"Сільське господарство потребує модернізації , впровадження новітніх технологій вирощування, переробки, зберігання, логістики тощо. Селу потрібні кваліфіковані робочі руки, кращі умови роботи та життя", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров доручив трьом міністрам вивчити перспективи аграрного сектору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути