субота, 20 липня 2013 13:33

"Регіонал": призначення Овчаренка не пов'язане зі зникненням матеріалів справ про засудження Януковича

"Регіонал": призначення Овчаренка не пов'язане зі зникненням матеріалів справ про засудження Януковича
Володимир Олійник Фото: pr.kirovograd.ua

Народний депутат Володимир Олійник з фракції Партія регіонів переконаний, що призначення В'ячеслава Овчаренка головою Конституційного суду не пов'язане зі зникненням матеріалів справ про засудження президента Віктора Януковича. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Я знаю його, як досвідченого юриста. Напевно, час покаже, але я знаю, що адміністративні здібності в нього є, він зможе налагодити ефективну роботу Конституційного суду. Тим паче, його робота чітко регламентована. За законодавчими актами, роль голови КС зведена до мінімуму. Також мінімізований адміністративний ресурс, тому що є доповідач, і потрібно переконати більшу частину членів КС, а як правило, всі засідання проходять в публічній формі", - наголосив політик.

Окрім того, говорячи про причетність Овчаренка до зникнення судимостей Януковича, він наголосив: "То тільки ж чутки ходять".

"Я був колись головою суду. Найбільша проблема в судах – архіви. Я, як голова суду, приймав архіви у судді, і вірив йому на слово. Перевірити всі архіви неможливо було - справ багато, приміщень не вистачало. Завжди були проблеми", - підкреслив народний депутат.

"Щодо зникнення, то питання не до нього, а до системи, яка є не зовсім досконалою. Тому я це не пов'язую із його призначенням. Потрібно керуватись не емоціями, а юридичними фактами. Окрім того, опозиція могла перевірити вже ці факти, тому думаю, що вона не встановила факту причетності нинішнього голови Конституційного суду до зникнень якихось справ", - резюмував Олійник.

Нагадаємо, 18 липня головою Конституційного суду обраний В'ячеслав Овчаренко. Як повідомляють ЗМІ, він зробив стрімку кар'єру завдяки Віктору Януковичу - суддею Конституційного Суду Овчаренко став 2006 року за квотою Партії регіонів. З жовтня 2001 року він працював суддею міського суду Єнакієвого.

У грудні 2002 року, через місяць після призначення Януковича прем'єр-міністром, Овчаренко стає головою міського суду в Єнакієвому - місці, де безслідно зникли матеріали справ про засудження Януковича.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал": призначення Овчаренка не пов'язане зі зникненням матеріалів справ про засудження Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути