четвер, 31 травня 2012 18:57

"Регіонал": "Ніхто мене не змусить денонсувати харківські угоди"

"Регіонал": "Ніхто мене не змусить денонсувати харківські угоди"
Василь Кисельов переконаний, що Україні треба іти до Митного союзу. Фото: www.radiosvoboda.org

У Партії регіонів переконані, що "харківські угоди" не буде денонсовано.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від Партії регіонів Василь Кисельов.

Говорячи своє ставлення до рішення Конституційного суду, який визнав неконституційним позбавлення Верховної Ради права вносити законопроекти щодо денонсації міжнародних угод, "регіонал" зазначив: "Є рішення Конституційного суду. Це вища судова інстанція, тому це не обговорюється. Звісно я, як законослухняна людина, приймаю це абсолютно однозначно до виконання".

Водночас нардеп сумнівається, що через це рішення КС парламент може денонсувати "харківські угоди".

"Я не думаю, що це можливо, - підкреслив Кисельов. - Тому що є питання економічне, а є питання політичне. І я відверто скажу, що особисто я голосувати за денонсацію "харківських угод" не буду. Ніхто мене змусить".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада скоріше денонсує угоду з Європою, ніж піде проти волі Кремля - Доній

Депутат вірить, що незабаром спільну мову між Україною та Росією щодо газового питання буде знайдено, і буде прийнято абсолютно позитивні рішення.

Коментуючи заяви прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, "харківські угоди" не принесли Україні нічого позитивного і знижок на газ не передбачають, нардеп запевнив: "Те, що не дають ("харківські угоди" знижку на газ — ред.), це не зовсім так. Хоча я і є радником прем'єр-міністра, але я не можу сказати, що угоди нічого не дають. Дають".

"Ви бачили, що Євросоюз сьогодні нас не бачить у себе, грається з нами. Росія теж нам викручує руки. Але нам з нашою ментальністю і напрямком на слов'янське єднання, сьогодні треба бути більш поміркованими і все зважувати, - підкреслив Кисельов. - І я вважаю, що нам все ж таки треба іти до Митного союзу, але не відвертатися від ЄС. Якщо Євросоюз нас не бачить у себе, то хай нам не морочить голову. Хай скажуть: "Ми вас не бачимо". Нащо ці ігри?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нунсівець" вже готує законопроект про денонсацію Харківських угод

"Регіонал" додав: "А Росія злиться, бо бачить, що якщо ми сьогодні граємо на два фронти, то завтра, якщо ми будемо у Євросоюзі, нам будуть диктувати умови, що "ставте у себе в Україні системи протиракетної оборони". От що їх (Росію) лякає. А у нас є великий договір з Росією, який зобов'язує нас узгоджувати свої позиції з ними у цьому питання".

"Треба до цього відноситься спокійно. Денонсації "харківських угод" не буде", - переконаний депутат. Кисельов наголосив, що не треба забувати, хто підписав газові угоди з Росією 2009 році, маючи на увазі екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

"Регіонал" запевнив, що Україна у цьому питанні буде захищати власні інтереси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні КС ухвалив перше за останні роки конституційне рішення - нардеп

"Тому треба говорити Росії теж: "Вгамуйтеся", і домовлятися. Але якщо вони підписали таку угоду, чого ж вони відмовляться від неї добровільно? Я думаю, що перемовини будуть, але вони все одно закінчаться позитивно. Тому що Росії теж не можна нас відштовхувати. Вони теж це розуміють, тим більше коли прийшов Путін", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал": "Ніхто мене не змусить денонсувати харківські угоди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути