середа, 29 серпня 2012 15:33

"Регіонал" Чечетов наагітував на кримінальну статтю

Активістами Чернігівського відділення громадянського руху "Спільна Справа" в рамках незалежного моніторингу парламентських виборів зафіксовано факти використання адміністративного ресурсу та непрямого підкупу виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіоналка" продовжує "засівати" виборчий округ асфальтом — законом за це передбачено 2 роки ув'язнення

Кандидат в депутати по списку Партії регіонів Михайло Чечетов, перебуваючи на Чернігівщині, спільно з представниками Чернігівської обласної та місцевих райдержадміністрації, вручав виборцям цінні подарунки, а також долучався до офіційних заходів місцевої влади, на яких здійснювалась агітація за Партію регіонів. Так Михайло Чечетов особисто вручав відзнаки багатодітним матерям, мультимедійні програвачі директорам шкіл та паспорти громадянина України, особам яким виповнилось 16 років, а також урочисто вводив в експлуатацію об'єкти місцевої інфраструктури.

До організації та проведення агітаційої поїздки були залучені голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко, заступники голови Станіслав Прокопенко, Олександр Шанойло та інші державні службовці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" агітує, розглядаючи жіночі принади

Відповідно до ч. 21 ст. 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України" забороняється долучати до агітації посадових та службових осіб органів державної влади чи інших державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування.

Громадянський рух "Спільна Справа" звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою порушити за зазначеними фактами кримінальну справу за ст. 364 Кримінального кодексу України(Зловживання владою або службовим становищем) та за ст. 157 Кримінального кодексу України(Перешкоджання реалізації виборчого права шляхом підкупу).

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" Чечетов наагітував на кримінальну статтю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути