понеділок, 01 червня 2020 10:29

Реформа поліції провалена. Має бути політична відповідальність - Деканоїдзе

Реформа поліції провалена. Має бути політична відповідальність - Деканоїдзе
Хатія Деканоїдзе очолювала Національну поліцію у 2015–2016 рр. Фото: LIGA.net

Колишня керівниця Національної поліції Хатія Деканоїдзе вважає, що у шостого президента Володимира Зеленського є шанс увійти в історію, але за однієї умови.

"Я бачу його як людину нової формації: молодий, який хоче щось змінити. Бачу, що у нього реально є шанс увійти в історію, якщо спрямувати країну в правильне русло (і правоохоронну систему, і економіку)", - сказала реформатор в інтерв'ю "Радіо Свобода".

При цьому у команди чинного президента ще є шанс завершити реформу поліції, яка нині, на думку Деканоїдзе, провалена.

"Реформа в Україні може бути завершена протягом наступного року-півтора. Політична кон'юнктура дійде до цього. Треба звільнити повністю правоохоронну систему від політики, інакше, звісно, завжди будуть страждати звичайні люди. Це - моя думка. І я коли йшла з посади, теж про це говорила. Це - дуже важливо", - сказала Деканоїдзе.

На думку Деканоїдзе, саме від президента Зеленського може залежати питання відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Коли команда політична, то вони, звісно, мають понести політичну відповідальність", - підкреслила колишня керівниця Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаля запитали про відставку Авакова

Колишніх поліцейських Кагарлицького відділу поліції на Київщині Сергія Сулиму та Миколу Кузіва звинувачують у зґвалтуванні та катуванні. Їхньою жертвою стала 26-річна жителька села Стави. Затриманих арештували без права на заставу. Триває слідство.

Зараз ви читаєте новину «Реформа поліції провалена. Має бути політична відповідальність - Деканоїдзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути